POPUNJAVANJE RUPA U TRŽIŠTU

Je li ovo prva fotografija iPhonea SE za 2017. godinu?

12.05.2017 u 13:52

Bionic
Reading

Kako odmiče godina i polako se približava Appleova sezona noviteta, internetom kola sve više i više glasina oko nadolazećih uređaja. I dok je fokus uglavnom na informacije vezane uz papreno skupi iPhone 8, čini se kako Apple priprema i sljedeću generaciju jeftinijeg iPhonea

Slike koje je nedavno pronašla stranica Slashleaks na kineskoj mreži Weibo navodno prikazuju upravo iPhone SE nove generacije u predproizvodnom izdanju (model N79). Što se dizajna tiče, čini se kako novi iPhone SE neće drastično odudarati od postojeće generacije iPhonea 7 i 7 Plus. Stakleni pokrov korišten za prikazane navodne prototipe je Appleov Ion-X Glass, kojeg je div iz Cupertina već iskoristio za nosivi gadget Apple Watch Sport. 

Unatoč skeptičnosti u medijima, iPhone SE su brojni korisnici jedva čekali. Prvu generaciju proizvoda Apple je otkrio lani, kako bi zadovoljio rupu u tržištu nastalu prelaskom na veće dijagonale smartphonea. Srce iPhonea SE čini 64-bitni A9 čip, dvostruko brži od onoga što se nalazio u iPhoneu 5s. Štoviše, piše Slashleaks iPhone SE je jednako brz u svim operacijama kao i iPhone 6s.

Na ovaj način je Apple u jednom trenutku prerezao uobičajenu politiku brojnih proizvođača pametnih telefona da kompaktn(ij)a izdanja mobitela jednostavno moraju biti lošijih karakteristika. Stoga ne čudi kako su se IT divu s logom nagrižene voćke odlučili na dalji razvoj i novu generaciju modela iPhone SE. 

Prema informacijama tvrtke KGI Securities, Apple je odlučio odgoditi otkrivanje nove generacije iPhonea SE za drugi dio godine te će on izgledno ugledati svjetlo dana s drugim iPhone novitetima (modelima 7s i 7s Plus, ako ne i iPhone 8). Za drugu polovinu 2017. godine Apple bi tako mogao otkriti čak četiri nova iPhonea, iako je premium izdanje (osmica) za sada pod mogućnosti odgode.