TEHNO SAVJETI

Izgubili ste kontakte na smartfonu s Androidom? Možda ovo pomogne

17.12.2018 u 09:33

Bionic
Reading

U servisu za webmail Gmail postoji manje poznata značajka pomoću koje možete brzo vratiti kontakte koje ste izgubili na pametnom telefonu s Googleovim operativnim sustavom

Možda zvuči neobično, ali možete naći kontakte koje ste izgubili na pametnom telefonu s Androidom u Gmailu. Ta su dva servisa, naime, povezana.

Kad dodate kontakte u smartfon s Androidom koristeći Googleov servis oba se sinkroniziraju s web poslužiteljima online kako bi to zabilježili, što se može pokazati vrlo korisnim ako, recimo, slučajno obrišete nečiji broj. U stvari, možete vratiti bilo koji kontakt obrisan u zadnjih 30 dana, odnosno bilo koji kontakt iz Chata obrisan u zadnjih 24 sata.

TEHNO SAVJETI

Svakako isprobajte ove trikove za WhatsApp na računalu

Pogledaj galeriju

Kako biste to mogli napraviti trebat ćete se logirati u web inačicu Gmaila pa iz padajućeg izbornika u gornjem desnom kutu zaslona odabrati Contacts. Dobit ćete popis svih kontakta koje je Google povezao s vašim korisničkim računom. Među njima će biti adrese e-pošte i brojevi telefona.

U izborniku s lijeve strane kliknite na dugme More pa u padajućem izborniku odaberite Restore contacts. Možete birati koliko unazad ćete se vratiti (sat, dan, tjedan...) Odaberite koliko vam je potrebno kako biste vratili izgubljene kontakte. Kliknite Restore i pričekajte dok ih Google ne vrati.

Ne koristite Gmail ili ne sinkronizirate podatke? Povrat podataka bit će ponešto kompliciraniji. Postoje aplikacije koje vam to mogu omogućiti, kao što je recimo Recovery Android. Možete također i pretražiti Google kako bi otkrili postoje li specifične upute za uređaj i aplikaciju kojima raspolažete, piše Tech Advisor.