3D TJEDAN

Iskon će vas nagraditi ako pogodite što se printa

18.01.2017 u 13:43

Bionic
Reading

Telekom operator Iskon Internet organizirao je nesvakidašnju nagradnu igru na Facebooku, kojom promovira svoj webshop, ali i 3D printanje

U Iskon Internetu su u ponedjeljak 16. siječnja organizirali javljanje uživo putem svoje stranice na Facebooku. Započeli su 3D ispis i pozvali svekoliko pučanstvo na Facebooku da pogodi što će biti isprintano.

Sat vremena, 7.100 jedinstvenih pogleda i petstotinjak komentara kasnije sudionik koji je prvi odgonetnuo da se radi o 3D Jumbo slonu osvojio je konzolu Xbox One.

Streaming je bio prvi od tri planirana u 3D tjednu, tijekom kojeg će iskonovci ponuditi mogućnost osvajanja Samsungovog LCD televizora (u srijedu 18. siječnja) i 32-gigabajtnog iPhonea 7 (u petak 20. siječnja).

Mnogi gledatelji su na početku ostali zbunjeni načinom na koji 3D printer ispisuje objekt. Podlogu i konstrukciju ispisanog Jumbo slona zamijenili su dubrovačkim zidinama, labirintima, kartom Hrvatske te grozdovima, pa je natječaj poslužio i kao zabavna tehnološka lekcija za sve koji dosad nisu imali priliku (ili želju) pogledati kako točno funkcionira 3D ispis.

Dobitnik prvog natječaja 3D tjedna odgonetnuo je da se radi o slonu u 20. minuti emitiranja, u trenutku u kojem je pisač završavao ispis slonove noge. Mislite li da možete bolje i brže, lajkajte Iskon i pričekajte Facebookovu notifikaciju u srijedu oko podneva. Ovdje možete pronaći pravila i detalje natječaja

Iskon ovom akcijom promovira ponudu Iskon.Webshopa, koji će uskoro obilježiti drugu godinu djelovanja, a u kojem već spomenuti iPhone 7 košta 5.799 kuna, odnosno 4.799 kuna za one koji odaberu neki Iskonov paket i iskoriste popust od 1.000 kuna. 

U ponudi su, između ostalog, dronovi, bluetooth autoinstalacije Parrot i pametni termostat Netatmo, pametni telefoni raznih proizvođača (Apple, Lenovo, NOA, General Mobile, Samsung, Huawei, LG…), tablet računala i televizori.