ZAVRŠIO IDF 2015

Intel ima uređaj koji bi mogao spasiti vaše dijete

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 21.08.2015 21:04
  • Objavljeno 21.08.2015 u 21:04
IDF 2015 Brian Krzanich 2

IDF 2015 Brian Krzanich 2

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Intel

Intel i Fuhu na tržište će plasirati uređaj iz domene interneta stvari Smart Clip, koji može pomoći u spriječavanju stradavanja male djece

Intel Smart Clip pomoću ugrađenih senzora na mobilni uređaj roditelja ili skrbnika šalje obavijest ako se dječja automobilska sjedalica otkopča, postane prevruća ili prehladna ili ostane privezana kada roditelj ili skrbnik izađe iz dometa. Fuhu će ove godine početi prodavati uređaj u maloprodajnim trgovinama u kojima se prodaju proizvodi marke nabi.

Tehnologija Intel Optane najavljena je kao 'spoj revolucionarnih medija sa zaštićenom memorijom 3D XPoint te Intelova naprednog kontrolera za sistemsku memoriju, strojne opreme za sučelje i programskog IP-a'. Na tržište će izaći 2016. u novoj liniji Intelovih SSD diskova, kao i u novoj liniji Intelove DIMM memorije namijenjene novoj generaciji platformi za podatkovne centre.


Intel i Oregon Health & Science University (OHSU) predstavili su suradnički oblak o karcinomima (Collaborative Cancer Cloud), platformu za preciznu medicinsku analizu koja bolnicama i istraživačkim ustanovama omogućuje sigurnu razmjenu genskih, slikovnih i kliničkih podataka o bolesnicima radi postizanja otkrića kojima se nekome može spasiti život.

Izvorni kod ključnih tehnoloških komponenti oblaka Collaborative Cancer Cloud (CCC) bit će otvoren. Prve verzije nove tehnologije zajednici razvojnih inženjera bit će dostupne u prvom tromjesečju 2016.

Bolnice i istraživačke ustanove svih veličina mogu pomoću te tehnologije poboljšati istraživanja karcinoma. Mogu je primijeniti i na poboljšanje istraživanja drugih bolesti s genskom komponentom, uključujući Alzheimerovu bolest, dijabetes, autizam i druge.

Intel i OHSU započet će i suradnju s dvije druge velike ustanove koje se bave karcinomom kako bi proširili mogućnosti platforme u prvom tromjesečju 2016.

Više:IDF 2015

Smart Clip from Smart Mom and Team

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Intel

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!