OBJAVLJENA INICIJATIVA

Intel i drugi iz ICT industrije zajedno u borbi protiv klimatskih promjena

19.11.2015 u 07:52

Bionic
Reading

Intel priopćava kako je njihov generalni direktor Brian Krzanich nedavno s američkim predsjednikom Obamom i brojnim direktorima iz informatičke industrije sudjelovao na događanju povodom inicijative američkih tvrtki za borbu protiv klimatskih promjena. Glavna tema događanja u Bijeloj kući bio je tako mogući doprinos ICT industrije u ekologiji i razmjena iskustava

Nakon ove najnovije objave u inicijativi za borbu protiv klimatskih promjena sudjeluje 81 tvrtka. Sve su se pridružile inicijativi kako bi se postigla podrška i ostvario sporazum o klimatskim promjenama u Parizu, koji bi pak trebao omogućiti snažan korak naprijed u smjeru održive budućnosti.

Intelov čelnik je govorio o obećanju tvrtke i planovima koji se žele ostvariti do 2020. godine, što uključuje smanjenje emisija stakleničkih plinova, povećanje energetske učinkovitosti te značajnije korištenje obnovljivih izvora energije.


'U suradnji s Bijelom kućom i ostalim vodećim tvrtkama objavili smo klimatsku inicijativu kojom želimo dodatno smanjiti svoj utjecaj na globalno zatopljenje izravnim smanjenjem emisija, očuvanjem energije, ulaganjem u obnovljivu energiju, zelenim zgradama i energetski učinkovitim proizvodima', izjavio je Todd Brady, direktor globalnog odjela za zaštitu okoliša u tvrtki Intel Corporation.

„Osim toga, smatramo da možemo dodatno smanjiti svoj cjelokupni učinak na globalno zatopljenje poticanjem učinkovitog korištenja zgrada, infrastrukture, trgovine i brojnih drugih aktivnosti integracijom IT rješenja. Kada je riječ o klimatskim promjenama, odmah moramo prijeći s riječi na djela. Pozivamo sve da nam se pridruže na tom putovanju.“

Todd Brady, IntelCitat

Intel priopćava kako su prije više od 20 godina već definirali javne ekološke ciljeve, a od 2000. naovamo tvrtka je ukupne emisije stakleničkih plinova smanjila za gotovo 50 posto. U postrojenjima ovog najpoznatijeg proizvođača računalnih procesora postavljeno je više od 35 projekata za korištenje obnovljive energije.