SIGURNIJE DOPISIVANJE

Instagram uvodi mogućnost uređivanja poruka

05.03.2024 u 12:02

Bionic
Reading

Društvena će mreža omogućiti uređivanje privatnih poruka - i to do petnaest minuta nakon slanja

Jeste li ikad nekom poslali poruku na Instagramu i tek nakon slanja otkrili pravopisnu grešku? Ovakve će neugodne situacije uskoro postati rjeđe zato što Meta izbacuje nadogradnju za sustav direktnih poruka.

Nakon što pošaljete poruku, sustav će vam omogućiti njezino uređivanje unutar idućih 15 minuta. Tvrtka je također najavila da će korisnici uskoro također dobiti opciju da prikvače do tri razgovora na vrh svog inboxa.

Za uređivanje poruke potrebno je kliknuti na poruku i duže držati, a zatim iz padajućeg izbornika odabrati 'uredi'. Nakon što uredite poruku, ljubičasti tekstualni oblačić imat će oznaku 'Uređeno' na vrhu kako bi obavijestio drugu osobu da je poruka promijenjena. Značajka radi slično Appleovoj značajci uređivanja za iMessage, koja je pokrenuta prije gotovo dvije godine.

Što se opcije prikvačivanja chata na vrh pristigle pošte tiče, nju ćete moći aktivirati tako da prijeđete prstom ulijevo ili dodirnete i zadržite chat, a zatim dodirnete 'prikvači' (pin). Značajka se može koristiti za brzi pristup chatovima koje često posjećujete, ali se može koristiti i kao način da se podsjetite da se kasnije vratite na određeni razgovor.

Instagram je također nedavno počeo dopuštati svim korisnicima da isključe potvrde čitanja za sve svoje razgovore ili one određene.

Možete isključiti potvrde čitanja za sve chatove tako da uđete u postavke svog računa, dodirnete 'Poruke i odgovori na priče', zatim kliknete na gumb 'Prikaži potvrde o čitanju', a zatim ih isključite. Tvrtka je značajku počela testirati prošlog studenog.

Meta je također podijelila da korisnici sada mogu spremiti svoje omiljene naljepnice u DM-ove radi lakšeg pristupa pritiskom i držanjem naljepnice koju želite spremiti.

Nakon što spremite naljepnicu, možete je pronaći na vrhu sljedeći put kada odete u naljepnice, prenosi TechCrunch.