KONFERENCIJA U ZAGREBU

IDC o objedinjenim komunikacijama

02.03.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Na konferenciji u zagrebačkom hotelu International prisustvovalo je stotinjak krajnjih korisnika, ponuđača usluga i predstavnika medija

Konferencija je održana u organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics i partnera - tvrtki Cisco Systems Hrvatska, Avaya i Optima OSN Inženjering, IBM Hrvatska, Microsoft Hrvatska te SAP.

Po prvi put je u Hrvatskoj predavanje na temu objedinjene komunikacije održao IDC-ov stručnjak Michael Vorisek.

Boris Žitnik, direktor IDC Adriaticsa, naglasio je da je cilj konferencije predstavljanje prednosti primjenom naprednih rješenja, uređaja, aplikacija i usluga iz područja objedinjenih komunikacija, a koje se pokazuju u procesu odlučivanja u poduzeću, smanjenju troškova za komunikacije, smanjenju izdataka za poslovna putovanja i troškovima administriranja komunikacijskih troškova.

Vorisek je govorio o tržišnim trendovima poput implementacije i virtualizacije računalstva u oblaku te integraciji društvenih mreža. Gary Kearney iz IBM-a se osvrnuo na pojednostavljenje procesa komunikacije kroz koncept dostupnosti i mobilnosti.

Avayin predavač Gavin Stewart koncentrirao se na poslovnu relevantnost unificiranih rješenja, dok je Martina Herceg Jungić iz Cisca govorila o virtualnim računalnim okruženjima.

Microsoftov govornik Dalibor Gotić predstavio je rješenja za korporativni chat, audio/video konferencije i IP telefonsku centralu. Mario Semialjac iz SAP-a zatvorio je konferenciju temom mobilnih strategija i objedinjavanja uređaja i aplikacija.

Nakon stručnih predavanja održan je okrugli stol na kojemu su interaktivno participirali predavači i partneri, a aktivno su se uključili i sudionici konferencije.