NFC

I Mastercardom ćemo plaćati beskontaktno

20.02.2014 u 20:12

Bionic
Reading

MasterCard će tijekom sajma Mobile World Congress predstaviti tehnologiju Host Card Emulation (HCE), namijenjenu beskontaktnom plaćanju pomoću NFC-a

Tehnologija HCE omogućava plaćanja i ostale NFC usluge - uključujući programe lojalnosti te identifikaciju prilikom ulaska u zgradu ili plaćanje prijevoza - bez korištenja sigurnosnog elementa. Podržana je u izdanju Androida Kitkat 4.4 od studenog 2013.


Mastercard je svoju specifikaciju razvijao u suradnji s Capitalom One na inicijalnom pilot projektu te s Bancom Sabadell na europskom pilotu. Iskustva iz navedenih pilot projekata omogućit će poboljšanja u provedbi budućih projekata planiranih za 2014. s ostalim financijskim institucijama diljem svijeta.

Ta kartičarska kuća kombinira prilagođeni softver na mobilnim uređajima uz sigurno procesiranje na rješenju u računalnom oblaku, što značajno pojednostavljuje i ubrzava razvojni proces mobilnih ponuda baziranih na NFC-u. MasterCard planira objaviti svoju specifikaciju za HCE tijekom prve polovice ove godine.

Danas postoji dva milijuna trgovačkih lokacija koje omogućavaju beskontaktno plaćanje u 63 zemlje diljem svijeta.

Od 2012. godine, MasterCard je uočio rast od 180 posto u broju trgovaca - od velikih trgovačkih lanaca do supermarketa, benzinskih postaja, trgovina namirnicama, ljekarna, automata, parkiranja, javnog prijevoza i taksija - koji koriste beskontaktno plaćanje.