BARD I PRIJATELJI

I Google Assistant dobiva pojačanje u obliku umjetne inteligencije

02.08.2023 u 15:15

Bionic
Reading

Google popularnog digitalnog asistenta planira pojačati zdravom dozom generativnog AI-ja

Mahnito natjecanje čija je generativna umjetna inteligencija veća polako počinje obuhvaćati i digitalne asistente, a jedna od prvih kompanija koje će postojeće digitalno pomagalo pojačati AI-jem je Google. Google Assistant će uskoro, piše Engadget, dobiti pojačanje u obliku tehnologije bazirane na generativnoj umjetnoj inteligenciji.

Izvorno izvješće Axiosa citira potpredsjednika Googleovog odjela za digitalne asistente, Peeyusha Ranjana i direktora za proizvode Dukea Dukellisa: 'Kao tim se moramo usredotočiti na dostavljanje visokokvalitetnih i kritičnih korisničkih iskustava.'

'Također smo svjesni nevjerojatnog potencijala generativne umjetne inteligencije i njezine mogućnosti mijenjanja svakodnevnog života, kao i nevjerojatnu prilku istraživanja onog što može postići nabrijani Assistant pokretan najnovijom LLM tehnologijom'.

Inteligentni Assistant bi, dakle, mogao doći puno prije nego što su mnogi mislili. Google već radi na verziji za smartfone, a uskoro ju planira ubaciti i u svoje kućne uređaje. Kompanija bi, piše izvor, za to sve mogla koristiti chatbot Bard.