UPITNA KVALITETA

I Consumer Reports prijavio hrpu problema s Teslom

14.08.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Consumer Reports nije uobičajen predstavnik automobilske sedme sile. Umjesto da čekaju na red za testni model, budžet im jednostavno omogućava da kupe automobil koji ih interesira

Prošle godine, floti su tako pridodali i Teslu Model S te ga vrlo brzo ocijenili ponajboljim automobilom koji su ikad testirali. No nakon nešto manje od dvije godine i 25.000 prevaljenih kilometara, Amerikanci se ne libe reći kako Model S nije i najpouzdaniji automobil koji su dosad testirali.

Njihov primjerak, naime, imao je probleme sa šiber vratima, kvakama, velikim displejom osjetljivim na dodir, bravom prednjeg prtljažnika, kopčom sigurnosnog pojasa i adapterom za punjenje baterija.

Većina problema riješena je softverskim zakrpama preko interneta, no za neke je bio potreban i servis koji je Tesla izvela besplatno pod garancijom.

U Consumer Reportsu napominju kako će pričekati kraj godine kada će, osim svojih dojmova, imati i one više od stotine vlasnika Modela S. Tada će moći donijeti konkretniji stav oko toga mogu li preporučiti električnu limuzinu iz Palo Alta.

Nas zanima - što će biti s ovim automobilima kad im istekne garancija.

I Consumer Reports prijavio hrpu problema s Teslom