Touchscreen s kojim je sve lakše

Huawei MateBook X Pro 2020: Prijenosno računalo budućnosti

04.09.2020 u 11:11

Bionic
Reading

Sve veća dostupnost mobilnog interneta i bežične veze, a uz to i razvoj 5G tehnologije pretvorili su telefone i prijenosna računala za brojne korisnike u nezamjenjive uređaje

Pametni telefoni obogaćuju naš svakodnevni život sadržajima s društvenih mreža i uvijek dostupnim zabavnim sadržajima, a lagana računala sa svojim prostranim zaslonima bez rubova daju vašoj kreativnosti krila.

Od pojave prvog prijenosnog računala na tržištu, njihov razvoj bio je usmjeren na produktivnost. Iako su lagana prijenosna računala danas široko dostupna zahvaljujući tehnološkom napretku, prepoznatljive linije i stil izgubili su s vremenom svoju draž.

Huawei je nedavno lansirao svoj MateBook X Pro 2020 predstavivši tržištu novu ideju o tome što znači moderan i atraktivan dizajn računala.

Huawei MateBook X Pro 2020 ipak je više od lijepog pakiranja; ističe se i nevjerojatnim performansama te nizom inovativnih i korisnih značajki. Kao dio naprednog ekosustava, ovo se računalo svakako može smatrati istinskim flagship uređajem.

Huawei Share: Ključni dio Huawei ekosustava

Od samog početka rada na razvoju prijenosnih računala, Huawei najveće napore ulaže u osnaživanje suradnje između softvera i hardvera. Rezultat su uspješne tehnologije Huawei Share OneHop i Multi-screen Collaboration kojim se po prvi put uspješno probila granica između Android i Windows sustava. Huawei Share omogućuje vam da projicirate zaslon svog telefona na zaslon računala te da telefonom upravljate preko računala. Na taj se način potpuno gubi potreba da se neprestano morate prebacivati s jednog uređaja na drugi.

Još jedno ugodno iznenađenje koje donosi MateBook X Pro 2020 je zaslon osjetljiv na dodir čime miš prestaje biti nužan. Pojavom Huawei Share tehnologije uvelike je olakšana suradnja između telefona i računala u različitim poslovnim scenarijima. Mogućnost prikaza dvaju zaslona na jednom ekranu omogućuje puno jednostavnije upravljanje telefonom čime se značajno poboljšava radna učinkovitost.

3K FullView zaslon za snažne performanse

Kad je 2018. Huawei prvi put predstavio MateBook X Pro, 3K FullView zaslon zapanjio je širu javnost. Impresivan dizajn nasljedstvo je koje se prenijelo i na najnoviji model MateBook X Pro prijenosnika.

Opremljen 13.9-inčnim LTPS zaslonom s omjerom stranica 3:2 i rezolucijom 3.000 x 2.000 piksela, ovo računalo ističe se i odnosom zaslona i tijela od 91 %, gotovo najvećim na svijetu kad je riječ o računalima koja su se pojavila na tržištu u razdoblju između 2018. i 2020. godine. Osim velikog zaslona, ovo računalo posebno je i zbog svoje sposobnosti vjernog prikaza boja. Ima mogućnost prikaza 100 % raspona sRGB boja s kontrastom 1500:1 te gustoćom prikaza od 260 PPI. Zahvaljujući tome, ovo računalo nudi prikaz savršeno živih i uvjerljivih boja, bilo da su u pitanju HD slike ili FHD filmovi.

Touchscreen s kojim je sve lakše

Huawei MateBook X Pro 2020 opremljen je i 3K LTPS zaslonom osjetljivim na dodir koji prepoznaje dodir u 10 točaka i pruža vam sasvim novo iskustvo korištenja touchscreena.

Mogućnosti korištenja ovog računala na taj način postaju još veće. Ne morate se više oslanjati na uporabu miša ili tipkovnice, a lakše je koristiti i računalne aplikacije.

Još jedna mogućnost kojom se Huawei MateBook X Pro 2020 izdvaja je Finger Gesture Screenshot, mogućnost snimanja zaslona upotrebom prstiju. Ova Huaweijeva vlastita inovacija omogućuje automatsko prepoznavanje teksta unutar slike i njegovo pretvaranje u standardni tekst koji se potom može na uobičajen način koristiti pa više nema potrebe gubiti vrijeme na vođenje bilješki.

Brže pokretanje računala putem senzora za otisak prsta

MateBook X Pro ima i Fingerprint Power Button te je prvo Windows računalo koje se pokreće putem senzora otiska prsta. Pošto je svaki otisak prsta jedinstven, a računalo dolazi s instaliranim sigurnosnim čipsetom za pohranu sigurnosnih podataka, pristupanje sustavu na ovaj način nije samo praktičnije, već i sigurnije.

Osim što se štiti privatnost, na ovaj način se ubrzava i pojednostavljuje samo pokretanje računala i pristup sustavu. Zamislite da ne morate više nakon svake kratke pauze najprije čekati da se sustav opet pokrene, a zatim unijeti lozinku, već je dovoljno dotaknuti gumb za pokretanje čime se potvrđuje vaš otisak prsta i već za sekundu ispred sebe imate svoj desktop i možete početi s radom.

Nevjerojatne performanse nadograđene hardver strukture

Svoje impresivne performanse ovo računalo može zahvaliti Intel CoreTM procesoru 10. generacije. Tu je i 16 GB radne memorije i čak 1 TB NVMe prostora za pohranu pa je multitasking na ovom računalu moguć u gotovo svim situacijama.

Nadalje, računalo je opremljeno baterijom velikog kapaciteta od čak 56 Wh pa može rutinske zadatke obavljati čak 15 sati. Tanak i lako prenosivi adapter od 65 W može se koristiti na različitim uređajima, a podržava i Huawei SuperCharge za neke modele telefona pa je praktičan za putovanja. Uz pomoć ova dva komada opreme, trajanje baterije kod MateBook X Pro računala produljeno je do najveće moguće mjere. Trajanje baterije nesumnjivo je prednost, pogotovo za one koji ne mogu podnijeti kad moraju raditi kablovima spojeni za utičnicu.

Zaista ne iznenađuje koliko se Huawei MateBook X Pro 2020 ističe na tržištu sa svojim 3K touchscreenom i hardverskim mogućnostima. Nevjerojatni all-scenario ekosustav donosi suradnju hardvera i softvera na jednoj sasvim novoj razini.

Huawei MateBook X Pro 2020 je računalo koje krši pravila odbacujući uobičajeni izgled, pružajući odličnu izvedbu, probijajući mnoge granice i sudjelujući u izgradnji pametnog ekosustava čime je zasigurno osvojio tržište kao laptop koji ne samo da sjajno izgleda već i sjajno radi oba