HTC HIMA

HTC-ova perjanica za 2015. ne donosi novu UltraPixel kameru

07.12.2014 u 10:51

Bionic
Reading

Evan Blass možda jest prestao donositi svježe procurene informacije za nove mobilne uređaje, ali su drugi pohvatali izvore i nastavili njegov posao s adrese EvLeaks. @Upleaks tako donosi informaciju o HTC-ovom uređaju imena Hima, koji bi navodno trebao naslijediti trenutnu perjanicu

Iako bi se pretpostavilo da je Hima tek kodno ime uređaja te da će novi model zapravo biti HTC One M9, Upleaks navodi kako će se uređaj uistinu zvati Hima, a Windows (Phone) varijanta bi trebala biti HimaW. Ukoliko proizvodnja Qualcommovih čipova ne zakaže kako govore svježe informacije, Hima bi trebala donijeti Snapdragon 810 čip, uparen s 3GB radne memorije, 20.7-megapikselnom kamericom, 13MP prednjom kamericom (ili 4MP UltraPixel varijantom) i baterijom od 2.840mAh.

Posebno je zanimljivo što je HTC po svoj prilici odustao od svog pristupa svijetu mobilne fotografije korištenjem Ultrapixel tehnologije. Spomenuti 20.7-megapikselni senzor će izgledno biti kakvo uobičajeno rješenje iz Sonyjevih pogona. Ekran uređaja bi trebao ostati 5-inčni uz razlučivost 1080p, a što se softverske strane priče tiče, uređaj bi trebao stići s Android Lollipop operativnim sustavom povrh kojeg se nalazi HTC Sense u verziji 7.0.

Prema informacijama koje navodi adresa @Upleaks, uređaj bi se trebao otkriti za vrijeme Mobile World Congress sajma u Barceloni, između 2. i 5. ožujka 2015. godine.