PRVI KVARTAL U CRVENOM

HTC opet po starom - s gubicima

08.04.2014 u 11:46

Bionic
Reading

HTC je danas objavio poslovne rezultate za prvi poslovni kvartal 2014. godine. Kompanija je zabilježila drugi kvartal gubitaka u povijesti, od oko 62 milijuna američkih dolara. Prihodi su pali 22,6 posto na milijardu američkih dolara

Ipak, u HTC-u napominju kako nije sve tako crno, jer su prvi put u 28 mjeseci uzastopnih padova prihoda konačno ostvarili porast od 2,16 posto u ožujku. Njihova nova perjanica HTC One (M8) je u tom mjesecu u prodaji bila svega tjedan dana ali ne i kod vodećih mobilnih operatera.


Kompanija očekuje kako će ostvariti profit u drugom poslovnom kvartalu ove godine, sasvim sigurno pouzdajući se u svježe predstavljeni uređaj. Osim tog skupljeg modela, kompanija je proteklih mjeseci predstavila i niz jeftinijih modela, kojima se planira povećati doseg posebno u zemljama u razvoju. Vrijedi reći da je kompanija nakon teških gubitaka završila u pozitivi u posljednjem kvartalu 2013. godine, ali su ti mizerni profiti bili ostvareni zbog prodaje udjela u Beats Audio.

Mnogi analitičari smatraju kako će HTC morati nastaviti s agresivnim marketingom i potrošnjom u tom smislu ako žele ostvariti opipljive rezultate pred žestokom konkurencijom.