PRIZNANJE

HT najinovativnija velika tvrtka u Hrvatskoj

04.06.2013 u 13:42

Bionic
Reading

Prema rezultatima nacionalnog istraživanja o stanju inovativnosti hrvatskih tvrtki, uz Hrvatski Telekom među liderima su još tvrtke Alarm Automatika i Genos

Istraživanje o stanju inovativnosti hrvatskih tvrtki započelo je početkom ove godine. Proveli su ga Sense Consulting, poslovni tjednik Lider i veleučilište VERN na uzorku od 300 domaćih tvrtki iz raznih djelatnosti.

Obuhvatilo je 30 posto tvrtki koje se bave proizvodnim djelatnostima i 70 posto onih koje se bave uslužnim djelatnostima.

Prilikom provođenja istraživanja male, srednje velike i velike tvrtke razdvojene su u zasebne kategorije kako bi se saznalo ima li broj zaposlenika i iznos ukupnih prihoda utjecaj na inovativnost tvrtke.

Istraživanje je pokazalo da samo 38 posto tvrtki inovacije vidi među tri glavna prioriteta u poslovanju, dok 43 posto ispitanih tvrtki ne smatra inovacije prioritetima poslovanja. Ujedno samo 14 posto njih koristi sredstva iz pristupnih i fondova EU-a kako bi unaprijedili svoj inovacijski potencijal.

U kategoriji srednje velikih tvrtki najinovativnijom je proglašena Alarm Automatika, koja se bavi osmišljavanjem i izvedbom rješenja tehničke zaštite, a u kategoriji malih tvrtki priznanje je pripalo tvrtki Genos, prvom privatnom DNA laboratoriju u široj regiji.

'Inovativnost i usmjerenost naših zaposlenika prema korištenju naprednih tehnologija u svakodnevnom životu i radu temelj su uspjeha naše kompanije. U HT-u želimo biti najbolje mjesto za visoka postignuća i osobni razvoj, a ovo priznanje kao i činjenica da smo dugi niz godina u vrhu najpoželjnijih poslodavaca, jasno potvrđuju naš trud i zajedničku viziju svih zaposlenika.

Ključni kriterij kojim se vodimo pri realizaciji inovativnih projekata je da ta inovacija našim korisnicima olakšava pristup komunikaciji, radu i zabavi u svakom trenutku i na što jednostavniji način. Kao primjer naše inovacije na svjetskoj razini posebno bih istaknula TeraStream mrežu, ključnu za razvoj i konkurentnost gospodarstva i društva budućnosti', rekla je Irena Jolić Šimović, članica uprave i glavna operativna direktorica HT-a za ljudske resurse, tijekom svečanosti proglašenja.

Više o stanju inovativnosti u Hrvatskoj te rezultatima istraživanja možete pronaći na web odredištu www.inovativnost.hr