IDU NA THE NEXT WEB

Hrvatski Monolith među 16 najboljih startupa

25.03.2013 u 15:54

Bionic
Reading

Zagrebačka tvrtka na privremenom radu u Estoniji bit će jedini hrvatski predstavnik na svjetskoj startup konferenciji The Next Web, koja će krajem travnja biti održana u Amsterdamu, a radi se o tvrtki Monolith

Konferencija će okupiti najbolje startup projekte iz cijelog svijeta, a u sklopu nje bit će održano i natjecanje TNW BizSpark Startup Rally.

Za sudjelovanje u natjecanju TNW BizSpark Stratup ove se godine prijavilo preko tristo projekata te je nakon tri kruga selekcije odabrano šesnaest finalista koji će dobiti priliku predstaviti svoj poslovni projekt i ideju ispred međunarodne publike - internacionalnih investitora i medija. Monolith će biti jedan od tih projekata.

Iako službeno registriran u Estoniji - gdje sudjeluje u programu poslovnog akceleratora Startup Wise Guys - zagrebački je Monolith izdanak domaćeg znanja i inovativnosti.

Riječ je o proizvodu baziranom na Microsoftovom uređaju Kinect, koji je softverskom i hardverskom nadogradnjom postao alat za analiziranje navika kupaca i donosi revolucionarne mogućnosti u maloprodaji.

Monolith reagira na pokret ili podražaj čovjeka te ga čini aktivnim sudionikom samog oglasa, a ujedno u stvarnom vremenu daje oglašivačima informaciju o učinkovitosti njihove poruke. Korisnik uređaja u svakom trenutku raspolaže informacijom koliko potrošača je pogledalo njegov oglas, koliko se dugo zadržalo ispred oglasa te koji elementi poruke su im bili najzanimljiviji.

Microsoft je proglasio Monolith najboljim startupom u Europi, a u njih je uložio i Oliver Rothschild, koji je krajem prošle godine postao predsjednikom savjetodavnog odbora tvrtke Monolith Group.

Direktor Monolitha Martin Birač poznat je po pokretanju projekta Xclaim, najveće hrvatske kontekstualne oglašivačke mreže.