CES 2017.

Hrvatska tvrtka dobiva nagradu u Las Vegasu

Bionic
Reading

Nagradu je Zipato dobio za upravljačku ploču namijenjenu pametnome domu brandiranu kao ZipaTile, a dodijelio ju je žiri sastavljen od industrijskih dizajnera, neovisnih inženjera i pripadnika tech medija koji su nagrade dodjeljivali u 28 kategorija

Hrvatska tvrtka Zipato koja već nekoliko godina uspješno na međunarodna tržišta plasira sustave za pametni dom dobitnica je jedne od tehnoloških nagrada sajma CES koji će se u siječnju 2017. održati u Las Vegasu.

Nagradu je Zipato dobio za upravljačku ploču namijenjenu pametnome domu brandiranu kao ZipaTile, a dodijelio ju je žiri sastavljen od industrijskih dizajnera, neovisnih inženjera i pripadnika tech medija koji su nagrade dodjeljivali u 28 kategorija.

ZipTile je upravljački sustav koji ima 8-inčni zaslon, Android OS i višestruke senzore. Jednostavno se montira na bilo koji zid i pokazuje podatke vezane za kućnu sigurnost, temperaturu, interfon i sve ostale automatizirane funkcije u domu, kao, na primjer, spuštanje i dizanje roleta.


Poveziv je s Bluetooth i Wi-Fi uređajima, a može se priključiti već postojećim ili sastvim novim sustavima.

'ZipTile je rezultat neumornog rada visokomotiviranih pojedinaca u posljednjih pet godina. Intenzivno smo komunicirali s tisućama naših korisnika širom svijeta i surađivali s brojnim partnerima kako bismo kreirali ovaj inovativni uređaj koji odgovara svakome domu, čini ga sigurnijim, energetski efektivnim i udobnijim za cijelu obitelj", istaknuo je Sebastian Popović, predsjednik Uprave Zipata.

Zipato je danas jedan od svjetskih lidera industrije kućne automatizacije s korisnicima koji se nalaze u više od 90 zemalja, a tvori ga međunarodni tim s više od 30 softverskih i hardverskih inženjera.

ZipTile će biti prezentiran na sajmu CES 2017 koji slavi 50. obljetnicu, a od 5. do 8. siječnja 2017. održat će se u Las Vegasu.