IMAMO POBJEDNIKA!

Hrvatska kamera VYOUCAM putuje u Las Vegas!

02.10.2015 u 14:54

Bionic
Reading

Nakon cjelodnevnog predstavljanja tijekom natjecanja 'Idea Knockout 2015' žiri nije imao lak posao odabrati najbolji među ukupno petnaest projekata. Prvo mjesto osvojio je zagrebački tim Streaming Solutions

U dvorani Mueller kina Europa u Zagrebu imali smo prilike vidjeti timove iz sedam hrvatskih gradova, s vrlo raznovrsnim idejama i projektima.

Zahvaljujući tome što je među natjecateljima bio i startup iz Mostara 'Idea Knockout 2015' može se nazvati regionalnim. Ipak, rado bi vidjeli više timova iz drugih zemalja, naročito sa sve živahnije srbijanske startup scene.

Općenito gledajući, pripremljenost i kvaliteta projekata odabranih za Bugovo natjecanje bile su na značajno višoj razini u odnosu na prethodnu godinu.

Među startupovima koji nisu osvojili nagradu bilo je bar još nekoliko njih koji su zaslužili ući među tri najbolja, poput pametne klupe InClude, pametne utičnice u:Pluga ili platforme za pametni dom NHome.

Pobjednici su osvojili dvije povratne avionske karte za Las Vegas, hotelski smještaj i izlagački štand u sklopu najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike CES 2015, plaćeno putno osiguranje preko Allianza i Galaxy Tab 4, za što se pobrinuo Hrvatski Telekom.


Tijekom dodjele nagrade predstavnik HT-a u osmočlanom žiriju Bojan Mušćet naglasio je kako će ta tvrtka nastaviti podupirati inovativne projekte i timove te podsjetio na natjecanja 'Zid poslovnog uspjeha' i 'Telekom Innovation Contest', kao i na još nekoliko dana otvoreni natječaj DT-ovog akceleratora hub:raum za program WARP

VYOUCAM je pametna prijenosna kamera za prijenos videa iz osobne perspektive preko interneta koja se može pričvrstiti na naočale ili negdje drugdje na tijelo korisnika. Tim iz Streaming Solutions svojim je zanimljivim i intrigantnim rješenjem uspio je nadmašiti i favorizirani Mogy, softversko rješenje koje osobnim trenerima pruža mogućnost izravne komunikacije sa sportašima, stvaranje pograma vježbanja prema individualnim potrebama te praćenje napretka i razne analize.

'Očekujemo da ćemo na CES-u 2016 steći brojne vrijedne kontakte s kojima ćemo naš projekt još efikasnije plasirati na globalno tržište', rekao je vidno uzbuđeni Vedran Vukman, član pobjedničkog tima Streaming Solutions.


Unatoč vrlo dojmljivoj prezentaciji, Mogy - startup koji je nedavno postao prvi hrvatski startup koji je ušao u program slovenskog ABC Acceleratora - morao se zadovoljiti drugim mjestom, koje je za tek nekoliko bodova preoteo trećeplasiranom projektu Smart Lumies, iznimno zanimljivim edukativnim kockama namijenjenim djeci starosti od svije do sedam godina, koje ih uče o bojama, zvukovima i fizici.

Tri najbolja projekta osvojila su izlagački štand na 'Bug Future Showu', koji će biti održan u siječnju iduće godine, kao i promotivni prostor u Bugu, Mreži, Bug Onlineu i na Bug TV-u te cjelodnevni nastup pred publikom i potencijalnim investitorima.

Posebna Allianzova nagrada otišla je mobilnoj aplikaciji OnMyWay, platfomi koja spaja osobe koje trebaju usluge (poput obavljanja tjednog shoppinga ili nabavke lijekova za starije i nepokretne osobe) s onima koji su to voljni učiniti. Iza nje stoji tim You'n'i, koji je na natjecanje doputovao iz Berlina.