REDIZAJN

HRT dobio novi web, što kažete?

03.03.2015 u 07:53

Bionic
Reading

Javna televizija potiho je osvježila svoje web stranice novim izgledom, koji se više oslanja na vizualni dojam, a donosi nekoliko poboljšanja

Naslovnicom weba Hrvatske radio-televizije sada dominiraju slike, naročito trodjelni karusel na samom vrhu stranice te velika slika za trenutno udarnu vijest.

Nadomak kursoru i(li) prstu su i dva elementa navigacije, tako da je lako pristupiti ne samo pojedinim rubrikama HRT-ovog informativno-zabavnog programa, već i servisima kao što je 'Gledaj na zahtjev'.

Jedino što u zaglavlju malo odskače je ticker s najnovijim vijestima. No, ne kvari ukupan dojam. Sve skupa djeluje preglednije, lakše za snalaženje i privlačnije. Pogotovo font, koji je ugodniji za čitanje od prethodnika.

Pohvalno je što je javni poziv neovisnim proizvođačima smješten na istaknuto mjesto. Nadamo se kako će HRT na istoj poziciji nastaviti objavljivati natječaje i druge slične dokumente.

Stranica dobro izgleda i na zaslonima mobilnih uređaja:


Iako smo HRT-ovu službu za odnose s javnošću kontaktirali još tijekom prošlog tjedna, odgovor nismo dobili, pa vam ne možemo reći tko je zaslužan za redizajn.