PETI PAD PROFITA

Hoće li zbog ovih rezultata pojeftiniti Samsung Galaxy S6?

31.07.2015 u 07:57

Bionic
Reading

Nakon petog pada profita zaredom, Samsung bi mogao sniziti cijenu svojih pametnih telefona. Ranije predviđanje južnokorejskog diva da će se planirani poslovni rezultati teško ostvariti su se pokazali istinitim

Samsung stoga planira rezanje cijena kako bi se borio s mobilnim tržištem, a posebno početkom prodaje novih iPhone modela koji bi se trebali otkriti u ovom drugom dijelu godine. Cijene će biti promijenjene za Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, a sve ovo slijedi nakon promašenih računica tvrtke.

To se posebno tiče činjenice da tvrtka nije proizvela dovoljno zaslona za model S6 Edge te potražnja nije mogla biti zadovoljena, dok su potrošači istovremeno radije uzimali iPhone umjesto 'običnog' Galaxyja S6.


Operativna dobit južnokorejskog diva je drastično pala u odnosu na prošlu godinu, a sada je pored novih modela koji će se otkriti sljedeći mjesec u planu i rezanje troškova za mobilni odjel. Analitičari najveći problem u ovom trenutku vide gubitak tržišta u Kini, gdje brandovi poput Xiaomija grabe sve više i više tržišta.

Sreća u nesreći za Samsung je to da je potražnja za njihovim čipovima i proizvodnim pogonima viša no lani, no s obzirom na to da Samsungu pada profit u svijetu pametnih telefona, kućanskih uređaja i televizora, tvrtka će u skorije vrijeme morati pronaći novu formulu, smatraju analitičari.