PRIČA SE

Hoće li Apple podijeliti iTunes na tri aplikacije još ove godine?

12.04.2019 u 13:18

Bionic
Reading

Appleovom iTunesu možda se bliži kraj. Iduće izdanje operativnog sustava macOS moglo bi ga podijeliti na različite aplikacije za glazbu, podcastove i TV

Apple je iTunes predstavio 2001. godine. Ta je aplikacija omogućavala organizaciju digitalnih glazbenih datoteka i dodavanje nove glazbe na iPode prije no što su servisi za streaming i sinkroniziranje putem Wi-Fija postali sveprisutni (a prženje CD-a je još bilo aktualno).

Od tada mu je svrha mijenjana puno puta, pa su jabučari u iTunes nakrcali ogromnu količinu funkcionalnosti za medijske sadržaje i doveli ga do granice uporabljivosti.

DRUŠTVENE MREŽE

Pravila za Instagram koja ne želite zaobići

Pogledaj galeriju

Logičan korak naprijed bilo bi stvaranje zasebnih i jednostavnijih aplikacija koje bi funkcionirale učinkovitije. Čini se kako će se to i dogoditi.

Tijekom ožujka je iz Applea stigla potvrda kako će aplikacija za TV za Mac biti dostupna od jeseni ove godine. Putem nje bit će moguće koristiti novi servis za streaming Apple TV+, kupovati i unajmljivati filmove i TV serije te plaćati pretplate na TV. Trenutno su Podcasts i Apple Music za macOS dostupni putem iTunesa.

Zasebne aplikacije mogle bi počivati na Marzipanu, Appleovoj tehnologiji koja omogućava da aplikacije podjednako dobro funkcioniraju na iPhoneu, iPadu i Macu.

Ipak, konačni kraj iTunesa neće doći tako skoro. Ta će aplikacija ostati u izdanju macOS 10.15 sve dok se u Appleu ne domisle kako sinkronizirati iPod i iPhone s Macom, piše Mashable.