ZA 10.000 DOLARA

Hakeri probili Teslinu zaštitu; daljinski otključavali vrata, trubili…

20.07.2014 u 10:23

Bionic
Reading

Kao što je svaku bravu moguće provaliti, tako je i svaki sigurnosni sustav moguće zaobići. Pitanje je samo: koliko teško? Kada je u pitanju Teslin Model S, odgovor je, čini se, i ne previše

Ekipa kineske kompanije za softversku sigurnost Qihoo pohvalila se putem društvene mreže Weibo uspjehom na netom održanoj konferenciji SyScan u Pekingu. Kao jedni od organizatora, nudili su nagradu od 10.000 američkih dolara onome tko zaobiđe Tesline zaštite, a potom su u tome sami i uspjeli.

Navodno su daljinski upravljali bravom vrata, trubom, pokazivačima smjera i svjetlima Modela S, pa čak i šiberom. I to u vožnji!

Iako Kinezi iz evidentnih razloga ne ulaze u detaljan opis procesa hakiranja, na duhovit način objašnjavaju kako bi ‘novopečeni vlasnik Tesle S trebao biti oprezan da mu se usred vožnje po kiši ne otvori šiber i smoči ga poput štakora’.

U Tesli su promptno reagirali te Bloombergu pojasnili kako će, baš kao i dosad, u najkraćem roku unaprijediti sustav te sigurnosnu zakrpu poslati postojećim vlasnicima Modela S putem interneta.