POSTAJE GUSTO

Gužva u rujnu: Vrlo skoro mogli bismo vidjeti novi iPhone, ali i još mnogo toga

03.09.2021 u 13:57

Bionic
Reading

Na tržište u istom mjesecu dolazi nekoliko smartfona i tablet iz Kine, a tu je i Google koji će Appleu možda pokušati odgristi još jedan komad tržišta najnovijim Pixelom 6

Datum izlaska iPhonea 13 sve je izvjesniji, uz insajdere koji spominju 14. rujna kao datum premijere. Tako je barem bilo prije nego što je koronavirus okrenuo cijeli svijet naglavačke. S jedne strane, ovo su jako dobre vijesti za ljubitelje američkog brenda koji neće morati čekati dugo da vide sljedeću iteraciju popularnog telefona, novi iPad i naravno - Apple Watch 7. Šuška se i o dolasku iPada mini 6 i Apple Watcha SE 2, no puno je izvjesnije da ćemo vidjeti samo uređaje koje smo prvo nabrojali.

Ljubitelji računala također će imati pune ruke najava, s obzirom na to da se ovaj mjesec ispostavio kao pravi neksus objava - čak šest drugih događaja najavljeno je za tjedan u kojem ćemo vidjeti novi telefon Applea. Tako ćemo tjedan dana prije izlaska iPhonea, 7. rujna, vidjeti novi Oppo Reno 6 - smartfon srednje klase koji su imali premijeru u Kini nešto ranije ove godine, piše TechRadar.

Nakon njih ide 9. rujna i Realmeov pretendent za titulu najboljeg tableta s Androidom - Realme Pad. Također se šuška da će i Vivo tog tjedna izbaciti svoju premijsku liniju smartfona s Androidom X70, koji bi, makar će premijera biti u Kini, zapadno tržište trebali posjetiti svega tjedan dana kasnije.

Vjerojatno najpopularniji događaj u nizu bit će onaj koji će prirediti Apple dok će Google svoju premijeru Pixela 6 navodno imati 13. rujna. Xiaomi je također najavio događaj za 15. rujna, kad ćemo vidjeti neke od, ako ne i sve ove uređaje: Xiaomi 11T, Mi Pad 5 i Mi Mix 4.

  • +6
iPhone 12 Pro - slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Kao jedan od najpopularnijih telefona na svijetu, iPhone 13 bit će najatraktivniji događaj tjedna. Kompanija će također vjerojatno izbaciti na tržište premijerne uređaje već tjedan kasnije. Drugi brendovi pak svoje smartfone i tablete neće izdati mjesecima nakon premijera. Taj razvoj situacije ide na ruku Appleu, s obzirom na to da će se mediji fokusirati na nove modele iPhonea.

Razlog zbog kojeg svi najavljuju uređaje tijekom rujna su praznici. Svi žele izbaciti svoje smartfone i tablete u doba u kojem ih se najviše prodaje, a uz izlazak OnePlusa iz igre, Huawei Matea 50, koji možda neće ni izaći, i Samsung Galaxy Notea 21, koji sigurno nećemo vidjeti - to razdoblje postalo je vrlo primamljivo.