KONKURENCIJA ITUNESU

Googleov glazbeni servis dolazi ove jeseni

15.06.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Prema brojnim internetskim izvorima, Googleov glazbeni servis trebao bi svjetlo dana ugledati već ove jeseni te pokušati ugrabiti dio bogatog tržišta kojime već neko vrijeme vlada Appleov iTunes

Google već neko vrijeme najavljuje svoje planove u sklopu kojih bi vlasnicima mobitela s operativnim sustavom Android ponudio sustav distribucije glazbe, a na prošlomjesečnoj konferenciji I/O prisutnima je pokazao web inačicu 'vlastitog' iTunesa. Jednako tako, TechCrunch je prije nekoliko tjedana razotkrio da je na Googleovoj domeni sakriven logotip Google Music.

Kompanija će zaploviti u industriju distribucije glazbe spremna, a što i dokazuju posljednji potezi. Naime, korisnicima u SAD-u već neko vrijeme omogućeno je korištenje Googleova servisa Music Onebox preko kojeg je moguće pretraživati i preslušavati glazbene naslove, a na servisu YouTube Google već distribuira mnoštvo glazbenih naslova brojnih izdavača.

Početkom ove godine, Google je kupio softversku kompaniju Simplify Media, a čime je dobio i tehnologiju za ostvarenje svog sna glazbenog servisa.