PAD servisa

Google se oglasio nakon problema: Ispričavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo na strpljenju

16.12.2020 u 09:59

Bionic
Reading

Google je ovog ponedjeljka u relativno kratkom roku riješio problem nakon što je 'velik broj korisnika' iskusio probleme sa njihovim uslugama, samo da bi se dan kasnije susreo s još jednim kvarom koji je utjecao na Gmail

Google je u utorak objavio da je ispravio problem s Gmailom i to nekoliko sati nakon što je velik broj ljudi iskusio poteškoće s uslugom.

'Problem s Gmailom je riješen. Ispričavamo se zbog neugodnosti i zahvaljujemo vam na strpljenju i nastavljenoj podršci. Budite sigurni da je stabilnost sustava naš glavni prioritet. Radimo na kontinuiranom usavršavanju sistema koje će usluge učiniti još stabilnijima' pisalo je u službenoj Googleovoj objavi izašloj oko 1 sat ujutro po našem vremenu.

Korisnici Gmaila koji su u to vrijeme pokušali učitati uslugu susretali su se sa kašnjenjem, porukama o greškama i 'neočekivanom ponašanju'. Platforma nije objavila točan broj korisnika koji su naišli na problem, dok je Down Detector u spomenutom roku zabilježio oko 16.000 prijava o prekidu rada, prenosi Business Insider.

Problemi sa popularnom uslugom za elektroničku poštu stižu samo dan nakon što je Google imao masivni kvar koji je srušio Google Maps, YouTube i Gmail. Poteškoće su počele oko 13 sati i prestale pola sata kasnije. Uoči ovog velikog pada Google je šturo potvrdio da tehničari rade na osposobljavanju usluga.