XP, VISTA I STARI OS X

Google gasi podršku za Chrome u starim Windowsima

11.11.2015 u 10:53

Bionic
Reading

Ako koristite Googleov Chrome na stroju na kojem još iz nekog samo vama znanog razloga vrtite Windowse u verziji XP ili Vista, znajte da će Google od travnja iduće godine ugasiti svoju podršku za ovaj web-preglednik

Još u travnju 2014. Microsoft je ugasio službenu podršku za Windowse XP. Usprkos tome, ova omiljena verzija Windowsa nalazi se na mnogim računalima diljem svijeta, pogotovo u Istočnoj Europi. Što se pak Viste tiče korisnici koji je koriste mogu uživati u službenim nadogradnjama sustava i sigurnosnim zakrpama sve do travnja 2017. no usprkos tome guglovci su odlučili otkazati suradnju ovoj verziji Windowsa.

Na službenom blogu guglovci su tako između ostalog napisali da će službena podrška za Windowse XP i Vista te Mac OS X u verzijama 10.6, 10.7 i 10.8 prestati u travnju 2016. godine.

Od tada svi korisnici koji i dalje koriste Chrome u kombinaciji s nekim od spomenutih OS-ova web-preglednik koriste na vlastitu odgovornost te im Google neće nuditi nadogradnje i sigurnosne zakrpe.

Jednako tako, guglovci korisnicima preporučuju prelazak na neku od novijih verzija operativnih sustava.

Više detalja na službenom blogu