TEHNO SAVJETI

Glas gore, glas dolje i sve ostalo: Ovladajte osnovama Reddita uz ove jednostavne savjete

01.08.2022 u 15:06

Bionic
Reading

Preuzeli ste Reddit aplikaciju, napravili ste račun i nemate pojma kamo dalje? Isprobajte ove korisne savjete

Popularna internetska odrednica Reddit ponekad izgleda prilično zastrašujuće - što zbog enormne količine sadržaja i još većeg broja korisnika, brojni početnici doslovno ne znaju otkud početi. Na sreću, proces privikavanja na 'glavnu stranicu interneta' vrlo je lagan, što znači da ćete uz pomoć ovih savjeta vrlo brzo naučiti sve što vam treba za ugodno iskustvo.

Izaberite vaše interese

Nakon što kreirate svoj račun, Reddit će vas zamoliti da izaberete neke interese. Na izboru ćete imati hrpu stvari, no najbolje je odgovoriti iskreno i izabrati stvari o kojima vam se da čitati. Primjerice, ako vas zanimaju subrediti za kriptovalute ili osobne financije, birat ćete područjke 'Financije i biznis'. Zahvaljujući izborima poput ovih dobit ćete sadržaj koji će vas zanimati te vam pružiti priliku da idete dublje - predbilježbom na još subreddita.

Pridružite se subredditima

Subredditi ili podredditi su, ukratko - najlakše mogu opisati kao zajednice. Na raspolaganju vam je sve od sportova do gejminga, a pridruživanjem nekolicini sustavu dajete informacije nužne za oblikovanje feeda u nešto što će vas zanimati.

Prve ćete prijedloge za subreddite dobiti nakon što prvi put napravite račun, no ništa vas ne spriječava da potragu napravite sami, piše Makeuseof. Primjerice, ako vas zanimaju videoigre, napisat ćete gaming i dobit ćete listu subreddita kojima se možete ali i ne morate pridružiti.

Modificarjte vaš profil

Vaš je profil prva stvar koju korisnici mogu vidjeti nakon što posjete vašu stranicu. Možete ju mijenjati kako biste izrazili što vas interesira i istaknuti vašu osobnost. To radite odlaskom na profil i pritiskom na tipku za uređivanje. Tu možete upisati ime i kratku biografiju, te promijeniti vašeg avatara i naslovnu sliku.

Dodavanje biografije i avatara nisu nužni, no doprinose estetici vašeg profila. Ista stvar vrijedi i za naslovnu sliku. Sve o čemu valja voditi računa je da ono što izaberete donekle predstavlja ono što tražite na Redditu.

Glas gore i glas dolje

Glasanje je način na koji Redditovi korisnici ističu sadržaj. Ako neka objava dobije dovoljno glasova gore, ona će vjerojatnije doseći veći broj ljudi.

Ako dobije puno glasova prema dolje, postoji šansa da će nestati u zaboravu. Sam termin upvote (glas gore) i downvote (glas dolje) temelj su sadržaja na Redditu te, za razliku od lajkova na Facebooku, ne izražavaju koliko vam se objava sviđa, već koliko mislite da bi ju trebali vidjeti i drugi. Glas gore i glas dolje nalaze se u donjem lijevom dijelu svake objave te su najčešće predstavljeni strelicama.

Birajte koje objave želite vidjeti prvo

Kad gledate liste objava poput onih na glavnoj stranici podredita, vidjet ćete da su sortirane po terminu 'hot', best i tako dalje. Svaka od tih postavki naprijed gura objave koje su naprilagođenije vama. Vaš je izbor, doduše, što želite čitati. Ako vas interesiraju samo najbolje objave na subredditu, birate najbolje objave dana, tjedna, mjeseca ili čak - svih vremena. Ako vam se čitaju kontroverzne objave ili komentari - postoji opcija i za to.

Na kraju je dana izbor u vašim rukama.