NOVE INFORMACIJE

Galaxy Alpha neće imati očekivani zaslon, ali je ostatak itekako pristojan

13.08.2014 u 06:56

Bionic
Reading

Kako bi se uklonila svaka sumnja u postojanje Samsungovog uređaja s metalnim okvirom pobrinula se nedavno stranica SamMobile, a sada je došao red i na potvrđivanje tehničkih karakteristika uređaja. 4,7-inčni Super AMOLED ekran modela Galaxy Alpha će biti razlučivosti 1.080 puta 720 piksela, što je niže od onoga što se očekivalo, ali ostatak komponenti se ne čini lošim

Tako uređaj krasi stražnja kamerica od 12MP, kao i prednja od 2,1MP. Srce uređaja bi trebao činiti Samsungov osmojezgreni čip Exynos, uparen s 2GB radne memorije te 32GB spremišnog prostora - bez mogućnosti ubacivanja microSD kartica. Postoji i mogućnost da će se predstaviti i 64GB verzija modela.

Prema informacijama s adrese TecMundo i otkrivenim prezentacijskim materijalom, uređaj bi trebao donijeti 4G LTE, Bluetooth 4.0 i USB 3.0 povezivost, kao i čitač otiska prsta te senzor za mjerenje otkucaja srca. Kapacitet baterije nije potvrđen, ali bi trebao biti kakvih 1.860mAh.


Naravno, valja imati na umu da je posrijedi varijanta uređaja za brazilsko tržište te da će eventualna globalna verzija biti nešto drugačijih karakteristika.

Samsung Galaxy Alpha bi se u prodaji trebao naći između drugog dijela rujna i prvog dijela listopada po cijeni od kakvih 2.399 brazilskih reala (oko 6.000 kuna).