ZA VALENTINOVO

Gadgeti koji govore 'volim te'

10.02.2013 u 23:50

Bionic
Reading

Što će bolje reći vašoj boljoj polovici koliko je volite od tableta ispunjenog ljubavnim romanima? Ili daljinskog upravljača skrivenog u jastuku?

Netko je jednom rekao da postoje različite vrste ljubavi. Ljubav prema prijateljima, obitelji, onoj posebnoj osobi, a u posljednje vrijeme sve se češće govori i o ljubavi prema tehnologiji.

Iako se Valentinovo slavi kao Dan zaljubljenih i namijenjen je posebnim osobama u našem životu, to ne znači da taj dan ne možete iskazati svoju naklonost omiljenom pametnom telefonu ili tabletu.

No poželite li ipak kupiti nešto svojoj boljoj polovici (bez obzira na spol), koja je još k tome i ljubitelj tehnologije, inspiraciju možete potražiti među našim preporukama.

Pametni telefon

Iako se može činiti kao neosoban dar za nekog koga volite, pametni su telefoni itekako poželjan dar. Razmislite o osobi kojoj ga kupujete i odlučite se za onaj model koji njoj ili njemu najbolje odgovara.

Ženama će privlačniji biti manji modeli iz čisto praktičnih razloga (kao što su Samsung Galaxy SIII Mini, HTC Explorer ili Nokia Lumia 610), dok će muškarci vjerojatno s čežnjom promatrati veće modele (iPhone 5, Samsung Galaxy Note ili Nokia Lumia 900).

Želite li poklon učiniti posebnim, kupite i personaliziranu masku za pametni telefon i tako iskažite svoju ljubav.

Personalizirane maske možete naručiti preko interneta, a izrađuju ih i pojedini fotostudiji.

Tablet ili e-čitač


Za one koji su uvijek u pokretu tablet može biti izvrstan poklon. Personalizirajte ga postavljanjem najdraže zajedničke fotografije umjesto pozadine. Tako ćete imati još jedno iznenađenje prilikom paljenja tableta.

Osim tableta, veoma su, kod ženskog spola naročito, popularni e-čitači. Dodate li tome i nekoliko elektronskih knjiga njezinog (ili njegovog) najdražeg autora, poklon će zasigurno biti hit.

Bežični zvučnik
Bežični zvučnici poput Jawbone Jamboxa ne samo da emitiraju kvalitetan zvuk zahvaljujući bluetooth vezi s mobilnim uređajem, već svojim dizajnom plijene posebnu pozornost.

Jawbone dolazi u nekoliko boja pa možete odabrati tradicionalnu, valentinovsku crvenu ili modernu bijelu.

Najbolja je stvar to što u bežičnom zvučniku možete oboje uživati slušajući najdraže pjesme ili one koje imaju posebno značenje za oboje.

Fitness gadgeti

U posljednje vrijeme jako su popularni fitness gadgeti. Različite narukvice prate tjelesnu aktivnost korisnika tijekom dana (i noći) te zahvaljujući povezivanju s pametnim telefonom vode iscrpnu statistiku.

Ukoliko je vaša bolja polovica izuzetno natjecateljski raspoložena ili je jednostavno luda za fitnessom, Fitbit One ili Nike+ FuelBand pravi su odabir.

Ne samo da će plijeniti pozornost kamo god da krene, već će ga (odnosno nju) potaknuti na kretanje i vježbanje, čime će poboljšati svoje zdravlje.

To su dva poklona u jednom, ako bolje promislite.

Dodatna energija

Solarni punjač za mobitel ili elegantni oklop koji skriva dodatnu bateriju izvrstan su poklon za one kojima je mobitel stalno 'na rezervi'.

Pogotovo kada se to dogodi u trenucima u kojima nam je bitno da smo dostupni ili trebamo javiti da kasnimo na sastanak.

Preporučujemo Morphie Juice Pack koji dolazi u verziji za Samsung Galaxy S III i iPhone, a koji izgleda veoma elegantno te je gotovo neprimjetan na uređaju.

A što je najbolje, dolazi i u verziji za tablete.

Daljinski po mjeri muškarca


U prosjeku se na stoliću za kavu nalaze tri, četiri, a ponegdje i pet daljinskih upravljača. I dok univerzalni daljinski upravljači mogu riješiti problem njihovog gomilanja, ne mogu riješiti enigmu nestanka daljinskog točno u onom trenutku kad trebate prebaciti program.

Ovaj simpatični jastuk u sebi skriva daljinski upravljač koji je kompatibilan s većinom uređaja, a može biti podešen tako da upravlja s do šest uređaja.

Ako ga nabavite, zasigurno nećete više čuti pitanje 'gdje je daljinski' iz dnevnog boravka.

Jastuk za laku noć

Za one koji vole slušati glazbu ili audioknjige u krevetu ovo je definitivno najbolji dar.

M:Tech iMusic Pillow je jastuk s ugrađenim zvučnicima i priključkom za vaš iPod, iPhone ili neki drugi MP3 player.

Zbog svog dizajna omogućava korisniku slušanje tihe glazbe, bez nepotrebnog uznemiravanja okoline.

Izvrstan je za one bolje polovice koje trebaju zvuk vodopada ne bi li se opustile i zaspale, a daje i novo značenje izrazu 'šaputanje na jastuku'.

Za nesuđenog Schumachera


Voli li vaša bolja polovica utrke Formule 1 ili je oduvijek sanjao da upravlja zrakoplovom, ovaj volan omogućit će mu barem djelomično ispunjenje želja.

AppToyz AppWheel v2.0 dodatak je za iPhone i pametne telefone s Androidom, a ima oblik volana. Jednostavno ubacite pametni telefon u kućište i pokrenite omiljenu igricu. Umjesto da vrtite pametni telefon po rukama i riskirate da vam ispadne, imitirajte pokrete volanom.

Upozorenje - ukoliko djeca otkriju ovaj dodatak, vjerojatno ga više nećete vidjeti.

Za nostalgičare

Ukoliko je vaša bolja polovica nostalgičar koji se ne želi odvojiti od svog 30 godina starog telefonskog aparata jer je pripadao nekom dragom članu obitelji, možda ga možete nagovoriti da uđe u 21. stoljeće.

Ice-Phones zadržali su oblik starog fiksnog telefona s gumenom slušalicom, ali imaju prostor za umetanje pametnog telefona. Skidanjem besplatne aplikacije na ekranu će se pojaviti i stari brojčanik pomoću kojeg možete obaviti poziv.

Telefon dolazi u nekoliko veoma živih boja, ali i u klasičnoj (čitajte: dosadnoj) bijeloj i sivoj.

Eto, dali smo nekoliko prijedloga, a na vama je da odaberete najprikladniji.

I ne zaboravite pokazati vama posebnoj osobi koliko je volite. Bez obzira na to koji je dan u godini.