RAZVOJ POSLOVANJA

Francuski TotalEnergies kupuje tri startupa

12.12.2023 u 14:16

Bionic
Reading

TotalEnergies ubrzava razvoj svog poslovanja s električnom energijom uz pomoć akvizicije triju startupova, objavio je u utorak francuski energetski koncern

Kompanija je priopćila da su startupovi Dsflow, Nash Renewables i Predictive Layer već bili dio programa ubrzavanja poslovanja.

TotalEnergies preuzima i kontrolni udio od 56 posto u kompaniji Time2plug kako bi olakšala i ubrzala implementaciju jedinica za punjenje električnih vozila u Francuskoj za svoje B2B klijente.

TotalEnergies je također potpisao komercijalne ugovore s 10 drugih startupova koji su sudjelovali u programu ubrzanja. Kompanija je priopćila da će akvizicijom Dsflowa svojim klijentima koji koriste više lokacija i koji troše električnu energiju pružiti inovativno rješenje za upravljanje njihovom imovinom u stvarnom vremenu i optimizaciju njihove strategije nabave.

TotalEnergies je također odlučio integrirati softversku platformu koju je razvio Nash Renewables kako bi optimizirao dizajn i radne parametre svojih projekata obnovljivih izvora energije. Dok će korištenjem rješenja strojnog učenja i umjetne inteligencije Predictive Layera poboljšati izvedbu svojih trgovinskih operacija.

'Sva ova rješenja omogućit će nam da poboljšamo naše B2B ponude. Ovi pothvati svjedoče o učinkovitosti našeg programa ubrzanja 'TotalEnergies On', koji nam omogućuje da identificiramo, ubrzamo i, što je najvažnije, uspostavimo partnerstva s obećavajućim startupovima', kazao je voditelj odjela za obnovljive plinske izvore i električnu energiju TotalEnergiesa Stéphane Michel.