TEHNO NOVITETI

[FOTO] Apple danas predstavlja još jednu kolekciju noviteta, evo što bismo mogli vidjeti

18.10.2021 u 13:08

Bionic
Reading

Američka će kompanija tijekom službene prezentacije 'Unleashed' u 19:00 predstaviti nekoliko novih proizvoda. Insajderi su skoro sigurni da ćemo vidjeti novi MacBook Pro, a šuška se i o novoj verziji popularnih sušalica AirPods

Apple je za današnji događaj Unleashed pripremio samo mali video pod imenom Unleashed. Ako vam to kao ni većini znatiželjnika nije dosta, vjerojatno ste se okrenuli prema brojnim insajderima koji najavljuju dugo odgađane ili najavljivane uređaje američkog proizvođača računala.

Slon u sobi, odnosno najvjerojatniji uređaj kojeg ćemo danas vidjeti novi je MacBook Pro koji će koristiti naprednu verziju Apple Silicona kojeg smo dobili prošlog studenog. Kompanija će navodno izbaciti i nove slušalice AirPods te vjerojatno malo reklamirati najnoviji OS kojeg je već najavila - ali još nije izbacila.

  • +3
MacBook Air Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

Redizajn MacBooka Pro

Većina glasina vezanih uz događaj Unleashed vezano je uz redizajn MacBooka Pro koji će navodno doći u verzijama od 14 i 16 inča zajedno sa novim procesorom. Mark Gurman i Ming Chi-Kuo tvrde da će računala stići sa kockastijim rubovima u stilu iPhonea 12 uz redizajnirani MagSafe punjač i bez dodirne trake koja krasi MacBook Pro računala još od 2016.

Ulazi, ulazi za sve

Apple će također navodno vratiti hrpu ulaza uključujući SD čitač i HDMI i MagSafe ulaze koji će biti poznatiji ljudima kojima nedostaju dani kad su MacBookovi dolazili sa tim korisnim značajkama.

Mark Gurman kaže da će uređaje pokretati M1X čipovi (ili M2, ili kakvo god ime Apple smisli) koji će imati bolje performanse od M1, kao i opcije za 16 ili čak 32 grafičkih jezgri. Ono što još nije poznato je hoće li nov procesor imati ograničenja M1-čipa. Niti jedan od prošlogodišnjih MacBookova nije došao sa više od 16 GB RAM-a ili 2 TB diska.. Oni također ne mogu pokretati više od dva prikaza te imaju samo dva Thunderbolt porta.

Ako vam ove najave zvuče kao ispunjenje snova o idealnom Macu, niste jedini. Hrpa ljudi se jako veseli novim glasinama, a razlog je što je Apple, izgleda, napokon odlučio poslušati zajednicu. Jedini problem koji bi mogao nastati je uzrokovan nestašicom čipova, što znači da bi novi MacBookovi Pro krajem godine mogli postati vrlo traženom i donekle rijetkom robom.

  • +6
iPhone 13 Pro slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Nove slušalice AirPods

Gurman, Kuo i Nikkei su najavili nasljednika slušalica AirPods koje će, izgleda, imati kraće 'stabiljke' slične onima koje smo susreli na AirPodsima Pro. Nove slušalice bi, ako nas pitate, bolje sjele u neki event za iPhone, no s obzirom da ih tamo nismo vidjeli, možda će se na pozornici pojaviti danas. Verge naglašava da bi Apple mogao napraviti istu stvar kao sa AirPodsima Pro i AirPodsima Max te ih predstaviti u sklopu objave za medije, no s obzirom na globalnu popularnost ovih bežičnih slušalica, postoji šansa da će najnoviji nasljednik serije imati mali više vremena pred kamerama.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

macOS Monterey

Apple je nedavno izbacio novi iOS i iPadOS 15, no nije najavio ništa vezano uz macOS Monterey koji je u vrijeme njihova izlaska još bio u beta fazi. Ako išta ide u prilog njegovom skorašnjem izlasku, onda je to da Apple ne voli izbacivati nove serije računala bez predinstaliranog najnovijeg operativnog sustava.