GEJMING INDUSTRIJA

Fortnite i dalje nezaustavljiv: Unatoč padu prihoda u 2019. i dalje zarađuje više od svih ostalih

03.01.2020 u 13:29

Bionic
Reading

Najprofitabilnija videoigra na svijetu nastavlja probijati rekorde unatoč postupnom padu zarade

Fortnite, na iznenađenje apsolutno nikoga, i dalje je najveća igra na svijetu. Prema istraživanju Nielsenovog ogranka za gejming industriju, SuperData, Fotnite je u 2019. Epicu zaradio 1.8 milijardi dolara. Premda ovo zvuči kao velik iznos, vrijedi naglasiti da je ovaj iznos za četvrtinu manji od prošlogodišnjeg kada je popularni Battle Royale zaradio čak 2.4 milijarde dolara. Unatoč padu, igra je za 200 milijuna dolara unosnija od Nexonovog konkurenta - na zapadu nešto manje poznatog Dungeon Fighter Onlinea.

Premda ovo na prvi pogled zvuči kao početak silaznog trenda, stručnjaci tvrde da se radi o Fortniteovoj konačnoj stabilizaciji popularnosti, odnosno prelasku iz globalnog fenomena u 'svakodnevnu stvar'. Uostalom, ovakav trend je vidljiv i iz partnerstava koje je Epic Games potpisao. Podsjetimo, u popularnom Battle Royaleu nalaze se svi od Johna Wicka, preko, Marshmelloa i Avengersa, pa sve do Star Warsa.

VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

Pogledaj galeriju

Sve ove promocije znače samo jednu stvar - još novca i još znatiželjnih igrača. Uostalom, one su napravljene da igrače ponukaju da potroše više novca na battle pass i kozmetičke predmete koji čine velik udio u igrinoj zaradi. Kao što i navodi SuperData, Fornite ima manje igrača od Riotovog League of Legendsa, ali mu puno bolje polazi za rukom navlačenje igrača na trošenje pravog novca.

Svi ovi faktori znače da je Fortnite postao jednim od najpopularnijih odredišta za gejmere i da prema svemu sudeći uskoro ne planira prestati.