PUT KROZ VRIJEME

Final Fantasy 7 se vraća, no i dalje ne znamo kada stiže na PC

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 11.06.2019 12:28
  • Objavljeno 11.06.2019 u 12:28
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Square Enix

Najnoviji sustav borbe se promijenio od ere izvorne 'sedmice', no to igru ne čini ružnijom ili lošijom. Evo kakav je foršpan Square Enix pripremio za ovogodišnji E3

Napokon smo dobili detaljniji uvid u izgled revampanog Final Fantasyja 7 i to tijekom presice Square Enixa na E3-ju u Kaliforniji. Premda će puristi koji su očekivali borbu na poteze ostati razočarani, novi sustav se čini više kao nešto što bi oduševilo nove fanove serijala. Dobra vijest? Neka pravila su dosta slična onima u izvornom naslovu.

Masivno iskustvo

Prije same demonstracije, producent projekta Yoshinori Kitase na pozornici je objasnio zbog čega će Final Fantasy 7 Remake biti poseban. Za početak, igra će ispunjavati čak dva bluray diska (skoro 200 GB podataka), što možda zvuči grandiozno, no valja napomenuti da će Remake biti rascjepkan u epizodni format. Kitase je objasnio da će prva 'igra' u serijalu Remakea pružiti uvid u Midgard, grad u kojem počinje priča Final Fantasyja VII - štoviše, epizoda će biti toliko velika da bi se mogla nazvati nezavisnom igrom.

Borba za 'nove klince'

Nakon objašnjenja smo dobili uvid u novi sustav borbe koji podsjeća na Final Fantasy 15, dakle akcijski mod koji zamjenjuje izvorni mod na poteze. Jedan novitet u Remakeu je razvijanje posebnog 'ATB metera' koji aktivira taktički mod u kojem u usporenom vremenu možete vršiti specijalne napade i trošiti napitke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Square Enix

Igrači će se također moći prebacivati među likovima pritiskom na jednu tipku, a svaki od likova imat će posebne moći i napade.

DIGITALNA ZABAVA

Pobrojali smo deset najboljih hrvatskih videoigara svih vremena

Pogledaj galeriju
10

Kada stiže?

Premda sve ovo izgleda super, još nije poznat igrin datum izlaska na PC-ju. Igra će prema riječima autora prvo stići na PlayStation 4, pa tek onda na kućna računala.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!