stroži uvjeti

Facebook gasi tisuće aplikacija koje nisu prošle današnju provjeru

01.08.2018 u 13:17

Bionic
Reading

Trvrtka je odlučila ugasiti stotine tisuća neaktivnih aplikacija koje ne udovoljavaju novim standardima zaštite osobnih podataka. One aktivne pozvali su da prihvate uvjete što je prije moguće

Facebook briše stotine tisuća aplikacija koje nisu udovoljile novim standardima koje je tvrtka postavila nakon skandala s Cambridge Analyticom, piše Business Insider.

Na jučerašnjem blogu Ime Archibong, glavna odgovorna osoba za postroženje standarda nakon skandala koji je utjecao na 87 milijuna Facebookovih korisnika, napisao je kako tvrtka neće popustiti na putu ka 'boljoj zaštiti korisničkih informacija na Facebooku'.

Archibong kaže da će stotine tisuća neaktivnih aplikacija koje nisu prošle provjeru do 1. kolovoza biti izbrisane sa Facebookove platforme koja developerima omogućava uvid u informacije o korisnicima.

Također pozivaju programere aktivnih aplikacija da prođu provjeru što je prije moguće, a Facebook će također sam započeti inspekciju nad svim aplikacijama. Dio procesa je i potpisivanje 'dodatnih uvjeta ugovora', strožih pravila o korištenju informacija sa profila korisnika.

jeste li znali?

Isprobajte ovih šest skrivenih trikova za Facebook

Pogledaj galeriju

Ovakva praksa pokazuje da je Facebook svjestan važnosti strože zaštite, ali da istodobno ne želi izgubiti profitabilne proizvode.

'Cilj svih ovih promjena je osigurati bolju zaštitu osobnih podataka na Facebooku dok istodobno omogućavamo developerima da stvore korisna socijalna iskustva', rekao je Archibong.

  • +19
Mark Zuckerberg – saslušanje Izvor: Pixsell / Autor: Douliery Olivier/ABACA/PIXSELL