PROCURILO POPIS

Evo kada ćete na svoj Samsung dobiti Android Marshmallow

15.12.2015 u 14:04

Bionic
Reading

U odnosu na prethodnu reviziju procurenog dokumenta o nadogradnji OS-a za Samsungove mobilne telefone došlo je do dosta izmjena. Dok se npr. činilo kako će Galaxy Note 5 dobiti Android 6.0 (Marshmallow) svakog trenutka, stvari su pomaknute na prvi kvartal sljedeće godine...

Note 5 nije jedini - zapravo će svi Samsungovi uređaji za koje slijedi novo izdanje TouchWiz sučelja nadogradnju dobiti ili u prvom kvartalu sljedeće godine ili čak u drugom kvartalu, ovisno o modelima. Niti novi Samsungovi uređaji iz serije A tako neće stići s Androidom u verziji 6.0, već će trebati čekati drugi kvartal 2016.

Među uređajima koji će dobiti nadogradnju u prvom dijelu sljedeće godine su tako Note 5, Note Edge, Note 4, Note 4 Duos, S6 Edge, S6 Edge+, S6, S6 Duos, S5, S5 Neo, S5 LTE-A. U drugom kvartalu trebale bi slijediti nadogradnje za Alpha, te tablete Tab A, Tab S2 9.7 i S2 8.0.

No, baš kao i u prethodnoj verziji dokumenta, stvari se mogu izmijeniti u zadnji trenutak pa bi u novom izdanju mobilne platforme iz Googlea možda mogli uživati i prije Nove godine.