ZAŠTITA RAČUNALA

ESET Smart Security 4 i NOD32 Antivirus 4 kompatibilni s Windowsima 7

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 19.10.2009 12:39
  • Objavljeno 19.10.2009 u 10:27
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Tvrtka ESET predstavila je verziju 4. sigurnosnog rješenja ESET NOD32 Antivirus i ESET Smart Security koji su  dostupni na hrvatskom jeziku i u potpunosti kompatibilni s nadolazećim operativnim sustavom Microsoft Windows 7

Prezentirane su neke od sljedećih inovacija u verziji 4. kao što su:

- ESET Sysinspector - integrirano rješenje u novim verzijama NOD32 Antivirus 4. i Smart Security 4. pomoću kojega je moguće brzo otkriti rootkite i skrivene promjene u OS-u, preglednicima, registru i aplikacijama.

- ESET Sysrescue - omogućava korisnicima lakši povratak sistema na posljednje snimljeno valjano stanje neovisno o stupnju zaraženosti operativnog sustava.

Uz standardno visoku razinu zaštite, posljednje business edition verzije NOD32 i Smart Securityja za poslovne korisnike uključuju širok spektar mogućnosti, od kojih su neke: podrška za najpopularnije  baze podataka (Oracle, MySql...), skalabilnost za velike disperzirane mreže i totalna kontrola i nadzor sustava.

Promjene koje je bilo potrebno učiniti kako bi se postigla potpuna kompatibilnost s Windows 7 uglavnom su  bile malene, budući da je novi operativni sistem razvijan na Windows Vista OS-u na kojemu su već duže vrijeme zastupljena ESET-ova sigurnosna rješenja.

'Glavni pažnja je bila usmjerena na prilagodbu značajki blisko povezanih s jezgrom operativnog sustava kao što su ESET-ov sustav Samoobrane i Anti-stealth tehnologija. Usto, Windows 7 donosi nove mrežne servise koji utječu na funkcionalnost osobnog Firewalla, što je utjecalo na promjenu nekih pravila', izjavio je Richard Marko, Glavni razvojni inženjer softvera u ESET-u

Samoobrana je nova funkcija koja sprečava infiltraciju zlonamjernog koda koji isključuje ili ometa rad antivirusnog programa, dok je Anti-stealth napredna tehnologija razvijana protiv rootkita.

www.eset.com.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!