PODCAST PRIZNANJE

Elon Musk otkriva: Ovo je bio najgori posao koji sam ikad radio

11.02.2020 u 09:40

Bionic
Reading

Šef Tesle podijelio je s javnošću iskustva stečena dok je radio kao tinejdžer u Kanadi i sanjao o poslu u tehnološkoj industriji u SAD-u

Tijekom razgovora za podcast Third Row Tesla Elon Musk otkrio je koji mu je posao bio najgori: čišćenje kotlovnica u pilani u Vancouveru (Kanada).

U tinejdžerskim godinama Musk je želio preseliti se iz Južnoafričke Republike, gdje je odrastao, u Sjedinjene Države kako bi mogao naći posao u tehnološkoj industriji.

Prije no što se dokopao SAD-a otišao je u Montreal (Kanada) kako bi dobio kanadsko državljanstvo. Na to je imao pravo jer mu je majka Kanađanka.

DIGITALNA ZABAVA

Ovo su najiščekivanije videoigre koje ćemo zaigrati u prvoj polovici 2020.

Pogledaj galeriju

Nakon što je neko vrijeme radio na farmi pšenice Musk se zaputio u Vancouver, gdje je kratko radio u pilani. Posao mu je bilo lopatanje vrelog pijeska i biljnih ostataka iz kotla s drvenom pulpom. Drugi radnik izvan kotlovnice bi potom uklonio to što bi Musk izlopatao iz tunela koji je vodio u kotlovnicu.

Bio je to opasan posao, rekao je Musk, zato što je svaki kotao imao tek jedan mali tunel koji je služio kao ulaz i izlaz. Ako bi se zakrčio, bilo bi teško pobjeći u slučaju nesreće. Radnici u kotlovnici i izvan nje mijenjali su se svakih 15 minuta kako bi izbjegli pregrijavanje.

Musk je na tom poslu proveo samo četiri dana. Bio je plaćen dvostruko bolje nego drugi poslovi koje je mogao raditi u to vrijeme. Nekoliko godina kasnije preselio je u SAD i upisao Sveučilište Pennsylvania.

Po stjecanju diplome pokrenuo je startup za mapiranje Zip2 i banku online koja je kasnije postala PayPal, kao i tvrtke Tesla, SpaceX, Boring i Neuralink. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 40 milijardi američkih dolara, piše Business Insider.