MARANTZ NR1504 AV

Elegantni dodatak svakom kućnom audio sustavu

03.02.2014 u 09:23

Bionic
Reading

Kvalitetan mozak kućnog audio-video sustava osnovna je komponenta koju ne bismo trebali zanemarivati pri odabiru odgovarajućeg centra kućne zabave. Isprobali smo receiver Marantz NR1504 AV čijom nabavkom, uz pokoji nedostatak uređaja, definitivno nećete pogriješiti

Ekipa dućana Sonus Art Zagreb isporučila nam je svoj elegantni receiver Marantz NR1504 AV koji će sasvim sigurno svojim karakteristikama i sposobnostima zadovoljiti svakog korisnika u potrazi za kvalitetnim rješenjem ove vrste. Receiver je elegantnog dizajna te će se bez problema uklopiti u okruženje bilo kojeg prostora.

Prednja strana uređaja sadrži dva velika gumba zadužena za upravljanje glasnoćom te ‘šetanje’ kroz izbornike, ostale za upravljanje ostalim mogućnostima te nekoliko utora koji će olakšati povezivanje ostalih uređaja na Marantz NR1504 AV.

Marantz je s prednje strane postavio standardni utor za slušalice, mikrofon, USB utor za povezivanje vanjskih diskova i sličnih dodataka te jedan HDMI utor. Marantz NR1504 AV sa stražnje strane sadrži i pet dodatnih HDMI utora koji će omogućiti jednostavno povezivanje s ostalim uređajima, poput igraće konzole i sličnih.

Reproducirajte glazbu s interneta ili mobilnih uređaja

Kao nedostatak sustava Marantz NR1504 AV istaknuli bismo činjenicu da uređaj ne sadrži Wi-Fi komponentu, koja bi definitivno bila dodatni plus cijelom sistemu. Umjesto toga receiver se na kućnu mrežu spaja ethernet kablom, nakon čega je moguće pristupiti online glazbenim sadržajima (onima dostupnima u Hrvatskoj), preko pripadajuće aplikacije Marantz Remote App moći ćete uređajem upravljati svojim Android ili iOS mobilnim telefonom, a korištenjem AirPlaya na iOS uređajima ili DLNA tehnologijom na Android uređajima na Marantzu NR1504 AV jednostavno ćete reproducirati glazbenu arhivu s mobilnog telefona.

Potpuno Hi-Fi iskustvo

Marantz NR1504 AV sadrži petokanalno pojačalo (50 W) koje će svojim sposobnostima sigurno zadovoljiti korisničke potrebe za kvalitetnom reprodukcijom audio zapisa, bilo da korisnik reproducira kućnu audio arhivu s CD uređaja, gramofona i sličnih, bilo s mrežnih ili nekih drugih izvora. Receiver je kompaktniji od sličnih uređaja iste kategorije te će se zbog toga ugodno smjestiti u svaki ormarić za audio sustav.

Receiver će bez ikakvih problema reproducirati audio formate mp3, WMA, AAC, FLAC, ALAC ili Wav, a spojite li se preko receivera na vlastiti račun na foto servisu Flickr, na zaslonu spojenog TV uređaja moći ćete pregledavati i fotografije.

Daljinski upravljač koji se isporučuje s receiverom je intuitivan i logičan te vam neće biti potrebno dugo vremena dok ne savladate sve segmente sučelja.

Zaključak? Nabavkom receivera Marantz NR1504 AV sigurno nećete pogriješiti, a obradovat će vas informacija da se uređaj trenutno može dobaviti po akcijskoj cijeni od 2.999 kuna

Detaljne tehničke karakteristike receivera Marantz NR1504 AV možete u pdf formatu preuzeti preko ovog linka

Pogledajte i kratku video recenziju receivera Marantz NR1504 AV.