VAŽNO PREDAVANJE

Electrocoin održao edukaciju o tržištu kriptoimovine za državne institucije

14.03.2024 u 13:31

Bionic
Reading

U ponedjeljak 11. ožujka, u prostorima Algebrinog Kampusa, vodeća tvrtka za posredovanje u trgovanju kriptovalutama i provođenje kriptovalutnih uplata u Hrvatskoj, Electrocoin, uspješno je organizirala edukaciju za članove brojnih državnih institucija. Edukaciju su vodili izvršni direktor Electrocoina, Nikola Škorić, i Morana Vukić Perak, voditeljica pravnih poslova u tvrtki, a prisustvovala je i Američka ambasada s gostujućim predavanjem predstavnika američkog Ministarstva pravosuđa, Nathana Brooksa

Edukacija je organizirana kako bi se državnim institucijama omogućilo bolje razumijevanje kako funkcionira kriptoimovina i za što se ona upotrebljava, te kako bi im se približio novi regulatorni okvir koji obuhvaća kriptoimovinu. Istaknuta je i važnost razumijevanja specifičnosti kriptovaluta i blockchain tehnologije u odnosu na tradicionalno tržište kapitala i bankarski sustav, što je okupljene potaknulo da u svojim postupanjima ove specifičnosti uzmu u obzir.

Nikola Škorić, izvršni direktor Electrocoina i voditelj edukacije, zadovoljan je odazivom: 'Ovo je ključan trenutak za jačanje suradnje između rastuće industrije kriptovaluta i državnih institucija. Svjedoci smo dva paralelna trenda: s jedne strane kriptovalute su sve popularnija investicija (bitcoin je po prvi puta prekoračio cijenu od 65.000 eura upravo dok smo držali edukaciju), a s druge strane ove godine na snagu stupa cijeli niz novih propisa koji reguliraju našu industriju. Svima nam je u interesu da institucije koje provode te propise što bolje razumiju materiju.'

Morana Vukić Perak, voditeljica pravnih poslova u Electrocoinu, dodatno naglašava važnost upoznatosti s regulatornim i pravnim okvirima koji okružuju kriptoimovinu: "Pružatelji usluga povezanih s kriptoimovinom suočavaju se sa sve značajnijim regulatornim pritiskom. Uspješnom suradnjom s nadležnim državnim tijelima želimo rasvijetliti nejasnoće u razumijevanju i primjeni propisa, stvarajući pritom sigurnije okruženje kako za subjekte nadzora, tako i za nadležna regulatorna tijela, ali i za financijske institucije koje tek zakoračuju u naš sektor."

Američka ambasada također je podržala inicijativu, ističući pritom doprinos jačanju međunarodne suradnje u području kriptoimovine. Predstavnik američkog Ministarstva pravosuđa, Nathan Brooks, održao je gostujuće predavanje i sudjelovao u diskusijama i dijalogu s domaćim stručnjacima.

'Edukacija predstavlja ključan korak u jačanju razumijevanja kriptoimovine unutar državnih institucija, potičući pritom suradnju između sektora kriptovaluta, financijskih institucija i regulatornih tijela. Electrocoin nastavlja uspješno povezivati industriju kriptovaluta i tradicionalne financijske institucije, s ciljem zajedničkog oblikovanja sigurne i transparentne financijske budućnosti', zaključuju iz Electrocoina.