IMA SE, MOŽE SE

EA kupila tvorce mobilnog hita 'Golf Clash' za 1.4 milijarde dolara

24.06.2021 u 09:32

Bionic
Reading

Kompanija nastavlja agresivno invesitrati u brzorastući sektor mobilnih videoigara, otkupivši Playdemic od Warner Medije

EA planira proširiti svoj udio u mobilnim sportskim igrama dalje od FIFA Mobilea. Kompanija je od WarnedMedije kupila tvorce Golf Clasha Playdemic za vrtoglavih 1.4 milijarde dolara kako bi 'proširila svoj portfolio sporskih igara'. Electronic Arts također koristi složnost WarnerMedije za prodaju viška kompanija tijekom spajanja sa Discoveryjem i razvojem naslova temeljenih na 'narativnim franšizama', tvrdi predsjednik Warner Bros. Gaminga David Haddad.

EA i dalje planira nastaviti zarađivati na uspjehu Golf Clasha te najavljuje dolazak slične gejming strukture prema drugim brendovima koje ima pod svojim portfeljom.

Riječ je o neobično velikoj isplati za studio kojeg velik broj ljudi ne zna po imenu, no potez, kažu iz Engadgeta, ima smisla za obje kompanije. Golf Clash je popularan već nekoliko godina, dosegavši 80 milijuna preuzimanja. Igra je osvojila nagrade BAFTA-e i Independent Game Developers' Associationa. Ovo znači da EA ulazi u franšizu koja već zarađuje novac te u koju neće morati previše investirati da bi tu zaradu produljila.

WarnerMedia, u među vremena, ima jasan plan: kompanija nastoji zaraditi čim više novca pri razdvajanju od AT&T-a. Potez bi joj trebao pomoći pri oporavku nakon spajanja te joj omogućiti razvoj naslova koji će se pokazati najunosnijima. Prodaja uspješne igre možda boli na početku, no dugoročno će se definitivno isplatiti.