NOVO IZ SONYJA

Dual Xperia za dvije SIM kartice

04.06.2013 u 20:05

Bionic
Reading

Sony je najavio dva nova modela svoje linije pametnih telefona - M i M dual. Ovoga puta riječ je o uređajima s podrškom za NFC i dvije SIM kartice

Dva se modela ne razlikuju znatno. Oba su istih dimenzija - 124 puta 62 puta 9,3 mm - i teže 115 grama. Pogoni ih dvojezgreni Qualcommov procesor MSM8227 radnog takta 1 GHz.

Ugrađena memorija je kapaciteta četiri GB (za korištenje je dostupno do dva GB), što je proširivo do 64 GB pomoću kartice mikroSD.

Zaslon je FWVGA, dijagonale četiri inča (10,1 centimetara), rezolucije 854x480 piksela, sa zaštitom od ogrebotina. Kamera ima pet megapiksela, brzo okidanje, autofokus i HDR.

Baterija je kapaciteta 1.700-1.750 mAh, ovisno o tržištu. Imaju ugrađenu Sonyjevu tehnologiju za poboljšanje zvuka te mod rada koji štedi bateriju.

Dijele dizajn OmniBalance s Xperiom Z. Među mogućnostima izdvajamo raznobojne iluminacije, koje je moguće personalizirati kako bi vas vizualno upozorile na dolazne pozive, SMS poruke i alarme.

U čemu se razlikuju? Model M koristi Android 4.1 (Jelly Bean), a M dual 4.2. Xperia M i Xperia Mdual bit će dostupni u crnoj, bijeloj i ljubičastoj, a model s jednom SIM karticom i u žutoj boji.

Xperia M ima Sonyjeve funkcije koje se aktiviraju jednim dodirom - omogućavaju dijeljenje fotografija i glazbe s nizom uređaja, kao što su bežična stereo slušalica Sony SBH20 i najnovija linija TV-a Bravia s funkcionalnošću NFC.

Verzija M dual omogućava da jednim klikom birate između dvije SIM kartice prije telefoniranja ili slanja poruke. Svaka SIM kartica može biti i posebno podešena.

Očekujte ih na tržištu negdje tijekom jeseni ove godine.