VRIJEDAN 19 MILIJUNA EURA

Dovršena izgradnja Tehnološkog parka Dračevac, zainteresirano već 90 poduzetnika

12.02.2024 u 12:26

Bionic
Reading

Dovršena je izgradnja Tehnološkog parka Dračevac vrijednog 19 milijuna eura, a do sada je 90 poduzetnika pokazalo zanimanje korištenje prostora u njemu, rekao je u ponedjeljak splitski gradonačelnik Ivica Puljak

'Oko 90 poduzetnika je do sada zainteresirano da budu dio Tehnološkom parka Dračevac od kojih je 68 malih i srednjih poduzetnika pokazalo zanimanje za korištenje uredskih prostora, a 22 poduzetnika pokazali su interes za zakup komercijalnih prostora u ovom tehnološkom parku', rekao je Puljak na sjednici splitskog Gradskog vijeća.

Do sada je pokazan interes za korištenje 11 tisuća četvornih metara prostora u tom Tehnološkom parku, dodao je.

Najavio je da je za četvrtak 15. veljače zakazan tehnički prijem zgrade Tehnološkog parka Dračevac, nakon čega će uslijediti ugradnja namještaja i vrlo skoro će razvojna agencija Split Rast preuzeti upravljanje Tehnološkim parkom Dračevac.

'Tehnološki park Dračevac bit će najveći tehnološki park u Hrvatskoj i unaprijedit će razvoj tehnoloških industrija', rekao je gradonačelnik.

Ukupna vrijednost projekta čiji je nositelj Grad Split iznosi 21,8 milijuna eura, od čega bespovratna sredstva EU iznose oko 13,9 milijuna eura, naveli su ranije iz Gradske uprave.