NAVALI, NARODE!

Domena .co dostupna svima

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 20.07.2010 14:08
  • Objavljeno 20.07.2010 u 14:08
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Danas je najavljena dostupnost domene .co za sve korisnike interneta. Te domene zamišljene su za predstavljanje tržišnih marki i poslovnih internetskih odredišta, no može ih kupiti svatko

U veljači ove godine, najavljeno je da će domena .co postati 'top level' što znači da neće zahtijevati sufiks države u kojoj je registrirana kao što je to bilo do sada, npr. imetvrtke.co.uk (za Veliku Britaniju) ili imetvrtke.co.kr (za Južnu Koreju), od danas će moći biti imetvrtke.co.

Najavu od transferu domene .co u top level pozdravile su tvrtke koje se žele prepoznatljivo predstaviti na internetu. Već je primljeno više od 39.000 zahtjeva za tom domenom. Najvećih 500 tvrtki u svijetu već je registrirano, neke od njih su: Amazon, American Express, Apple, BMW, Cartier, Canon, CNN, Coca-Cola, Disney, Ebay, Exxon, Ford, Google, Hilton, Honda, IBM, IKEA, Kodak, McDonalds, Microsoft, MTV, Nestle, Nike, Nokia, Panasonic, Pfizer, Samsung, Sony, Toshiba, Toyota, Unilever, Visa i Yahoo.

Najavljeno je i transparentno vlasništvo nad ovom domenom što bi trebalo iskorijeniti skvotere koji kupuju domene s imenom poznatih tržišnih marki i onda ih preprodaju za (pre)velik novac. Na toj domeni bit će implementirana politika 'Rapid Takedown' koja pomaže u brzom uklanjanju stranica s malicioznim softverom ili stranica koje su pokrenute zbog kriminalnih radnji. Sve to bi trebalo učiniti  domenu .co respektabilnim mjestom za najveće pokretače internetske ekonomije.

Domene s općim imenima kao što su car.co, insure.co i sličnima zadržane su iz javne ponude. Oko 2.000 općih i vrlo atraktivnih imena domena bit će ponuđeno na aukcijama u smislu promoviranja domene u sljedećih 12 mjeseci.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi