PREDBILJEŽBE OTVORENE

Dolazi nam opasno dobar mobitel LG G3

30.05.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Hrvatski telekom će uskoro u svoju ponudu uvrstiti G3, novu LG-ovu perjanicu u kategoriji pametnih telefona. Po specifikacijama, to bi trebao biti sjajan uređaj

LG G3 dolazi u tri boje: crnoj, bijeloj i zlatnoj. G3 je prepoznatljiv po karakterističnom obliku, nazivaju Floating Arc (lebdeći luk), a koji je osmišljen kako bi uređaj bilo što ugodnije držati u ruci. Na stražnjem poliranom metalik poklopcu ovog uređaja, tvrde u LG-u, ne ostaju otisci prstiju.


Po specifikacijama iznesenim tijekom predstavljanja ovog uređaja, G3 pogoni četverojezgreni Qualcommov procesor Snapdragon 801 radnog takta do 2,5 GHz te operativni sustav Android 4.4.2 KitKat.

Dimenzije su mu 146,3 puta 74,6 puta 8,9 mm. Teži 149 g.

Zaslon je Quad HD IPS, dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), razlučivosti 2560 puta 1440 piksela (538 ppi). Nudi razlučivost četiri puta veću od HD-a i gotovo dvostruko veću od one Full HD-a.

Može imati 16 ili 32 GB ugrađene memorije (proširivo do 128 GB karticom mikroSD) te dva ili tri gigabajta RAM-a.

Glavna kamera ima 13 megapiksela, uz optičku stabilizaciju slike (OIS+) i laserski auto fokus, prvi svoje vrste u industriji pametnih telefona, mjeri udaljenosti između objekta i kamere pomoću laserske zrake, kako bi se poboljšalo fokusiranje.

Sekundarna kamera nudi 2,1 megapiksel. Dolazi s nekoliko poboljšanja, kao što su veći senzor slike i veći otvor blende za veću propusnost svjetlosti te time i bolje selfije.

Podržava mreže 4G/LTE i NFC. Baterija je izmjenjiva, kapaciteta 3000 mAh. Kako bi produljili životni vijek baterije, u LG-u su metal u katodi zamijenili grafitom te optimizirali njeno korištenje.

Valja spomenuti još i pametne mikrofone, koji procjenjuju okruženje kako bi identificirali optimalnu razinu zvuka za najčišće snimanje te ugrađene zvučnike snage jedan watt i tehnologiju Boost Amp.

Za LG G3 se možete predbilježiti u HT-ovom webshopu