NOKIA N8

Dolazi nam Nokia sa 12-megapikselnom kamerom

27.04.2010 u 13:32

Bionic
Reading

Novi pametni telefon Nokia N8 intuitivno se povezuje s ljudima, mjestima i uslugama koje su korisnicima najvažnije, a omogućuje stvaranje vlastitih sadržaja, spajanje na društvene mreže te uživanje u naručenim internetskim TV programima i aplikacijama Ovi Store

Nokia N8 donosi 12-megapikselni fotoaparat s optikom Carl Zeiss, bljeskalicom Xenon i velikim senzorom koji je usporediv s onima koji se nalaze u kompaktnim digitalnim fotoaparatima. Dodatno, Nokia N8 nudi mogućnost snimanja videoisječaka HD kvalitete te njihovog montiranja pomoću ugrađene intuitivne aplikacije za uređivanje. Ovaj mobilni uređaj može služiti i kao prijenosni centar za zabavu jer korisnici mogu uživati u videoisječcima HD kvalitete s Dolby Digital Plus surround zvukom jednostavno se spajajući na kućno kino. Nokia N8 također nudi mogućnost spajanja s web TV servisima koji prenose programe, vijesti i zabavu, kao što su CNN, E! Entertainment, Paramount i National Geographic, a dodatni lokalni web TV također je dostupan preko Ovi Storea.

Društvene mreže druga su priroda Nokije N8. Korisnici mogu osvježiti svoj status, podijeliti lokaciju, fotografije te pregledati obavijesti s Facebooka i Twittera unutar jedne aplikacije, izravno na početnom zaslonu. Događaji i kalendar s društvenih mreža također se mogu sinkronizirati s kalendarom uređaja.

N8 dolazi opremljen besplatnom globalnom vozačkom i pješačkom navigacijom Ovi Karte, vodeći ljude do mjesta koja ih zanimaju u više od 70 zemalja svijeta. Uređaj će biti dostupan na odabranim tržištima u trećem tromjesečju ove godine, a maloprodajna cijena iznosit će oko 370 eura, bez poreza i dodatnih davanja.

www.nokia.com