DOČEKALI SMO

Dolaze nam Nokia E6 i X7

26.07.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Hrvatski ogranak Nokije dojavljuje skoru dostupnost svoja dva uređaja E6 i X7. Oba modela na tržištu bi se trebala pojaviti već početkom sljedećeg mjeseca

Nokia E6, nasljednik uspješnog Nokijina modela E72, uglađen je poslovni pametni telefon s punom QWERTY tipkovnicom i visokom rezolucijom zaslona na dodir. Dizajniran uz upotrebu najboljih materijala kao što su staklo i nehrđajući čelik, telefon dolazi u kompaktnoj veličini koja je lagana za upotrebu s jednom ili dvije ruke. Nokia E6 nudi i iznimno dugotrajnu bateriju te vrhunsku jednostavnost rada s mailovima i porukama na poslovnom telefonu, uključujući Microsoft Exchange, Microsoft Communicator Mobile i Microsoft SharePoint.

Nokia E6 namijenjena je ljudima koji žele riješiti svoje obaveze – i poslovne i privatne. Uz potporu do deset e-mail računa, fantastične predinstalirane aplikacije i vijesti s društvenih mrežauživo , Nokia E6 jednako zadovoljava potrebe angažiranih majki, kao i poslovnih profesionalaca.

Nokia X7 je pametni telefon usmjeren na zabavu s velikim četveroinčnim zaslonom idealnim za igre i osmomegapikselnim fotoaparatom za HD fotografiranje i snimanje videa.
Dizajnirana tako da se razlikuje od drugih, Nokia X7 je izrađena od kombinacije besprijekornog nehrđajućeg čelika i stakla – ostavljajući čvrst i trajan osjećaj u ruci.

Nokia X7 dolazi s već instaliranim popularnim igrama Asphalt 5 HD i Galaxy on Fire HD. Osim toga, njezini vlasnici sada mogu uživati u cijelom nizu drugih softverskih poboljšanja uz Symbian Anna. Sufranje i učitavanje stranica je brže, a Ovi karte su poboljšane značajkama za pretraživanje te ulazima za različite društvene mreže. Unošenje teksta i e-maila je puno lakše uz okomitu QWERTY tipkovnicu i rad na podijeljenom zaslonu koji nudi Symbian Anna.

Najnovija nadogradnja Symbiana nudi desetke izmjena za korisnike Nokije. Ne samo da je redefinirana estetika ikona, nego je poboljšan cjelokupni korisnički doživljaj. Tzv. Split View tijekom unosa teksta omogućuje korisniku da vidi aplikaciju u blizini tipkovnice. Na ovaj način su kontakti dovoljno vidljivi i ne preklapaju se s pozadinom. Dnevni izgled unutar funkcije kalendara je redizajniran i dogovori mogu biti povučeni izravno iz kalendara.

Nokijina Symbian Anna donosi QWERTY tipkovnicu dostupnu u okomitom načinu rada. Brži preglednik omogućuje više pogodnosti tijekom surfanja – brže učitavanje stranica, a adresa ostaje vidljiva u adresnoj traci. Korisnici nove verzije Symbiana će moći slati i linkove putem SMS-a ili e-maila. Dodaci koji ciljaju na poslovne korisnike su značajke poput sigurnosnih rješenja, kao i enkripcija podataka putem hardvera.