NOVI LAPTOPI

Do ljeta stižu nove Toshibe serije S

06.06.2013 u 20:01

Bionic
Reading

Prijenosna računala Satellite iz serije S dolaze s pločastom tipkovnicom sa sjajnim okvirom i mat tipkama uz bijelo LED osvjetljenje. Bit će aluminijskog izgleda, s ledeno plavom površinom

 Svi modeli imaju dva stereo zvučnika Onkyo i DTS Studio Sound.

'Niska potrošnja energije procesora ULV omogućila nam je da je ovaj uređaj debljine samo 24 mm', kaže Toshibin direktor za Hrvatsku Alen Rizvić

Modeli serije S nude ravne HD ili Full HD zaslone dijagonale 39,6 cm (15,6 inča) i 43,9 cm (17,3 inča), s LED pozadinskim osvjetljenjem. Opcionalno, mogu biti nereflektirajući i osjetljivi na dodir.

Modele S50, S50t, S70 i S70t trebala bi pogoniti treća ili četvrta generacija Intelovih procesora ili tanki procesor ULV (kod modela s manjim zaslonom) te dijeljena Intelova grafika HD 4000 ili zasebna Nvidijina grafika do GeForce® GT 740M s tehnologijom Optimus, uz do dva GB VRAM-a.

U modelima S50D, S50Dt, S70D, S70Dt trebali naći procesori AMD-ove serije E ili serije Dual i Quad Core A te Dijeljena ili do AMD Radeon HD 8650G zasebna grafika s do jedan GB VRAM-a.

Na raspolaganju će biti čvrsti disk kapaciteta do jednog terabajta ili hibridni disk istog kapaciteta s integriranim Flash SSD-om kapaciteta osam GB.

Moći ćete birati hoće li imati DVD, BD-ROM ili će biti bez optičkog pogona. Operativni sustav je 64-bitni Windows.

Osim utora USB 3.0 s funkcionalnošću Sleep-and-Charge (služi za punjenje mobilnih uređaja i kada je prijenosno računalo isključeno), modeli serije S s Intelovim procesorom također imaju Wi-Fi certificirani Miracast, tehnologiju koja omogućuje bežični prijenos multimedijskog sadržaja bilo s mobilnog telefona na računalo ili sa prijenosnika na kompatibilni TV uređaj.

U Europi će prodaja verzija sa zaslonima dijagonale 39,.6 cm (15,6 inča) i 43,9 cm (17,3 inča), dostupnih s i bez funkcionalnosti osjetljivosti na dodir, početi u drugom tromjesečju ove godine. Cijene dosad nisu objavljene.