NOVO AŽURIRANJE

Dijelite puno fotografija i videa na WhatsAppu? Ovo će vas obradovati

05.12.2023 u 11:32

Bionic
Reading

Metina aplikacija za čavrljanje uvodi mogućnost dijeljenja videa i slika u originalnoj veličini

WhatsApp uvodi novo ažuriranje za korisnike iOS-a koje omogućuje dijeljenje fotografija i videozapisa u njihovoj izvornoj kvaliteti, bez kompresije.

Platforma je poznata po medijskim prijenosima niske kvalitete, čak i nakon ažuriranja u kolovozu koje je unijelo malo visoke razlučivosti u njezin algoritam za kompresiju. Ovo je, tim rečeno, dobrodošla promjena.

Kao što je prethodno navedeno, ove medijske datoteke uopće nisu komprimirane. Umjesto toga, ažuriranje tretira medije kao standardne podatkovne datoteke. Kada pošaljete datoteku, ona se ne pretvaraju u preglede za prozor za chat, no primatelj ima opciju klika za pregled.

Ova promjena za WhatsApp se neće primijeniti automatski. Morat ćete birati slanje nekomprimirane fotografije ili videa te kliknuti na ikonu '+' za prijenos dokumenta.

WhatsApp kaže da je ovo višeslojno uvođenje, tako da može proći nekoliko tjedana prije nego što opcija slanja datoteka stigne u vaš okvir za ažuriranje. Što se tiče Androida, tvrtka radi na verziji za Googleov OS, no vrijeme izlaska još nije poznato, piše Engadget.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal ovdje i kliknite 'Prati'.