BIJELA OSVETA

Diego Maradona tuži proizvođača videoigara zbog krađe

31.03.2017 u 15:47

Bionic
Reading

Legendarni nogometaš odlučio je poznatu kompaniju odvući na sud zbog korištenja njegova lika i djela bez ikakve dozvole

Riječ je, naime, o popularnoj nogometnoj videoigri Pro Evolution Soccer koja je u posljednjem nastavku dodala i opciju legends, a koju možete koristiti u sklopu moda MyClub. Ona, među ostalim, igračima omogućuje da igraju s legendama sporta poput Ronalda (brazilskog), Ronaldinha, Thierryja Henryja, Garyja Linekera i Ronalda Koemana.

Ova krađa usred bijelog dana u igru je dodala Maradonu koji, čim ga nabavite, postaje najbolji igrač s ponosnim rejtingom 97, što znači da razbija i Lionela Messija koji ima 'samo' 94.

Uglavnom, u ovom se screenshotu crno na bijelo vidi da Konami koristi njegovo ime bez dozvole. Starije igre, podsjećamo, koristile su poznate nogometaše, ali su ih skrivale iza izmišljenih imena. I da, to je definitivno mlađa verzija Maradone - sve od pogleda do abnormalne frizure.

Maradona je na svojem Facebooku obznanio da kreće u pravni postupak protiv Konamija rekavši kako je 'jučer čuo da je japanska kompanija Konami koristila njegov lik u igri PES 2017. Nažalost, moj odvjetnik Matias Morla pokrenut će odgovarajući pravni postupak. Nadam se da ovo nije još jedna bjelosvjetska prevara'.

Najbolji potezi Maradone u Pro Evolution Socceru 2017 Izvor: Društvene mreže

Ironična strana priče je to što Konami vrlo oštro pristupa svakom pokušaju korištenja njihovog pravno zaštićenog intelektualnog vlasništva. S nestrpljenjem iščekujemo nastavak ove pravne drame između popularnog nogometaša i jedne od najomraženijih gejming kompanija na planetu.