VELIKA AKCIJA

Counter-Strike: Global Offensive očišćen od varalica. Opet

25.12.2014 u 09:17

Bionic
Reading

Nekim ljudima pucačine jednostavno ne idu od ruke, a umjesto da vještine postižu s vremenom u igri nerijetko posegnu za raznim programima namijenjenim varanju. Bilo da je riječ o automatskom ciljanju protivnika (pa i kroz zidove) ili nečem drugom, Valve je svjestan problema. Ovih dana je odrađena velika 'čistka' računa za koje je dokazano da su varali u ovoj igri

Forumi vezani uz Counter-Strike franšizu su osvanuli prepuni komentara vezanih uz VAC (Valve Anti-Cheat) sustav, a neki tvrde i da je riječ o najvećem čišćenju od varalica do sada. Opet, umjesto da se posvete razvoju umijeća virtualnog rasturanja protivnika, mnogi su računali na to da alati namijenjeni varanju u Counter-Strike naslovima neće biti tako lako otkriveni.

Ne, ako se pita Valve. Iako u trenutku pisanja ovog teksta postoje barem još dvije metode za varanje u ovoj igri, Valve ih je otkrio čak 16 - a oni koji su se usudili koristiti takvo što su izgubili svoje korisničke račune. Dok pošteni igrači slave ovakvu pobjedu pravde, forumi su prepuni kmezavih korisnika koji traže 'oprost' s ovakvim ili onakvim isprikama. Ipak, 'nisam koristio varanje na glavnom Steam računu' teško da može pomoći u njihovoj situaciji.

Štoviše, neki od alata za varanje nisu besplatni pa njihove korisnike koji su završili na crnoj VAC listi to možda dodatno boli. S druge strane priče, tisuće korisnika s veseljem i bez kvarenja ugođaja može igrati igru onako kako su to osmilili njeni tvorci. Pohvala za Valve, a varalicama je vrijeme za VACation.