CORSAIR ONE

Corsair je predstavio svoju minijaturnu konfiguraciju za PC i - brutalna je!

25.03.2017 u 07:55

Bionic
Reading

Računalo pokreće najnovija generacija procesora Intel, a za grafiku je odgovorna Nvidia GeForce GTX 1080 ili GTX 1070

'Nakon 22 godine proizvodnje komponenti za najbolje PC-je zaključili smo da bi bilo vrijeme da spojimo sve svoje znanje kako bismo napravili u cijelosti izvanredan PC', rekao je Andy Paul, osnivač Corsaira. Rezultat je 'Corsair One - kompaktni, tih i brz PC koji će promijeniti način na koji ljudi gledaju moćne PC-je'.

Evo kako ovaj PC izgleda u akciji! I iskreno, tko zaboga mlatara rukama u VR-u kad oko njega sjede prijatelji!? Izvor: Promo fotografije / Autor: Corsair

Corsair One koristi osvjetljenje i aluminijsko kućište te je napravljen tako da smanji formu PC-ja visokih performansi. Naime, kućište mu je volumena od svega 12 litara, a sve komponente uglavljene su tako da se međusobno ne pregrijavaju. Ovome dodatno pomaže integrirani sustav za vodeno hlađenje koji uz pomoć ventilatora i dva pasivna hladnjaka čuva računalo od neminovnog pištanja i gašenja. Sve ovo je, u konačnici, iznimno tiho.

Corsair One podržava igranje u visokoj rezoluciji, kao i VR zahvaljujući Intelovom i7 7700 CPU-u, hlađenim vodom, te GTX-u 1080 ili GTX-u 1070, hlađenima ventilatorom. Podaci su pohranjeni na (naravno) SSD-u, a cijelu stvar podržava 16 GB Corsair Vengeance LPX memorije DDR4. Konačno, PC koristi standardne veličine komponenti, što znači da se eventualna nadogradnja može napraviti bez šetnje prema obližnjem zastupniku.

Računalo će biti dostupno krajem ožujka u SAD-u, EU i Australiji. Cijena mu nije poznata.